Læsetid: 1 min.

Kan anbefales...

17. januar 2004


Musik
Swan Lee: I Don’t Mind

*Nu skal der jo ikke gå ren Pernille Rosendahl-mania i sagerne, men den lange ventetid frem mod 1. marts og Swan Lees andet album er blevet yndigt forsødet med singlen »I Don’t Mind«. Den gør sig allerede nu på radioer med smagsløgene i behold og kan desuden findes i de fleste pladebutikker. Indieproducer Per Sunding (Cardigans, Superheroes, Wannadies m.fl.) synes at have gjort sin indflydelse gældende, for rocken står befriende centralt i lydbilledet på denne delikate appetizer.-rusk

(GoGo Music/Playground)

Bog
Med Villy i midten

*Bogen er en omfattende dokumentation af, hvor indgribende betydning samværet og venskabet med ham har haft for hver enkelts livs- og selvforståelse, hvor magnetisk hans tilsyneladende kølige varme har virket, hans reflekterede ironi og spontane humor, så mange blev afhængige af den hjælpsomme mand, »villysørensen-junkie«, som Ejvind Larsen kalder sig, »der måtte prøve at skåne ham en smule for mig.« Han blev virkelig opsøgt.T.B.
Med Villy i midten, 28 vidnesbyrd om Villy Sørensen, 328 s. ill., 298 kr. Gyldendal

Kunst
A Fine Romance

*Det præsenteres alt sammen i en så forførende smuk og lydefri indpakning, både hvad angår filmarbejde og skuespil, at man drages til at se værkerne igen og igen. Med denne gennemarbejdede og tankevækkende egenartede lille trilogi placerer Jesper Just sig som en af de mest lovende og interessante kunstnere i den fremvoksende generation. Det skal blive meget spændende at se nye arbejder fra hans hånd. /rg

Jesper Just. A Fine Romance. Galleri Christina Wilson. Sturlasgade 12 H. Ti-fr 12-17.

Film
In America

*Det er en svær kunst at fortælle eventyr fra hverdagen på lærredet, så man både køber den realistiske forankring af historien og samtidig tror på de utrolige tilfælde og indfanges af poesien midt i den genkendelige virkelighed. Jim Sheridans nye film, In America, satser med en enorm fortælleglæde på at føre os ind i denne tilstand, og det lykkes langt hen ad vejen at undgå den forførende sentimentalitets vildveje gennem gribende skuespil og menneskelige øjeblikke.novrup

In America. Britisk. Instruktion: Jim Sheridan.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her