Læsetid: 1 min.

Ny dvd

30. januar 2004


(2. sektion)

*Ali At kaste sig ud i at lave en film om en af de største sportspersonligheder nogensinde er lidt af et vovestykke. Ikke desto mindre er det, hvad Michael Mann gjorde for nogle år siden, da han hyrede skuespilleren og rapperen Will Smith til at spille titelrollen i en film om Muhammad Ali. Resultatet er ikke nogen dårlig film, især ikke for boksefans, og Smith leverer en overbevisende præstation. Ali følger bokseren fra midten af 60’erne, hvor han vinder det første verdensmesterskab, knytter tætte forbindelser til Nation of Islam, og til han i 1974 genvinder mesterskabet – som blev ham frataget, fordi han ikke ville aftjene sin værnepligt – i en forrygende kamp mod George Forman. Alt det visuelle og skuespillet er i top, men Manns film skildrer kun Ali udefra, muligvis på grund af overdreven respekt for bokseren, og man lærer ham ikke rigtig at kende – hverken som bokser eller som menneske. CMC

Ali. Instruktion og manuskript: Michael Mann. Region 2. Buena Vista

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her