Læsetid: 2 min.

Nye film

16. januar 2004

*Once Upon a Time in Mexico USA’s fremmeste guerillafilminstruktør er tilbage med en film af den energiske slags, der gjorde ham berømt. Robert Rodriguez’ Once Upon a Time in Mexico er ikke en efterfølger til El Mariachi og Desperado, men en variation over samme tema. En guitarspillende gunslinger (Antonio Banderas) må kæmpe det bedste, han har lært, for at overvinde en flok brutale bandidos (bl.a. Willem Dafoe og Mickey Rourke). I cocktailen denne gang er også en flamboyant og stormanipulerende CIA-agent (Johnny Depp) og et attentatforsøg mod Mexicos præsident. Som i forløberne er historien ikke vigtig – det er derimod hektisk action, opfindsomme pistoldueller, et hypermobilt kamera, to dejlige damer (Salma Hayek og Eva Mendes) og forskellige grader af coolness hos Banderas, Depp og Dafoe. Det er glimrende underholdning, hverken mere eller mindre, og det er rart at se, at Rodriguez stadig kan finde ud af at lave film for ’voksne’, nu, hvor den tredje film i hans Spy Kids-serie er på vej til danske biografer.

Once Upon a Time In America. Instr. og manuskript: Robert Rodriguez. Amerikansk (Palads og CinemaxX i København og en række biografer i provinsen)

*The Good Thief Bob (Nick Nolte), med tilnavnet le flambeur, er en midaldrende, generøs og udslidt eks-tyv med franske og amerikanske aner, der holder til i Nice, hvor han køber stoffer og spiller højt spil med resterne af sin formue. En dag valser den unge, illegale indvandrer Anne ind i hans liv, og da Bob samtidig får tilbud om et lukrativt, sidste kup mod et kasino i Monte Carlo, beslutter han sig for at lægge stofferne på hylden og forsøge at skabe sig et nyt liv. Sammen med en broget bande af gamle og nye venner lægger Bob en snedig plan, der også har til formål at narre hans gode ven strømeren Roger, men intet går naturligvis, som det skal, og Bob må improvisere. Neil Jordans The Good Thief er en genindspilning af Jean-Pierre Melvilles klassiske krimi Bob le flambeur (1955), og selv om den ikke er nær så elegant som forlægget, så er Nolte god i titelrollen, og han får fint modspil af Tchéky Karyo som velmenende Roger og den purunge Nutsa Kukhianidze som den indimellem lidt for erfarne Anne. The Good Thief er en velskabt film med et sindrigt udtænkt plot og fuld af lune og vittige replikker.

The Good Thief. Instruktion og manuskript: Neil Jordan. Region 2. Nordisk Film

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her