Læsetid: 2 min.

Overblik

21. januar 2004


Ekstra år til små teatre
*Københavns Kommune har valgt at udskyde beslutningen om, hvilke teatre i hovedstaden, der næste gang skal have status som små storbyteatre med et år – til januar 2006. Den kommunalt og statsligt finansierede ordning fra 1996 skaffer tilsammen ca. 33 millioner kroner årligt til 12 mindre teatre i hovedstaden. Heriblandt Grønnegaards Teatret og Kaleidoskop. Teatrene i Odense Aalborg, Århus bliver ikke berørt.-rusk

Afghansk sangerinde forvist fra tv
*I sidste uge viste Afghanistans statstelevision et indslag med artisten Sama, der – iført hovedtørklæde – fremførte en sang. Det skulle de imidlertid ikke have gjort. Sama er nemlig kvinde, hvilket fik landets højeste domstol til at klage til regeringen.
Indslaget fungerede som reklame for det egentlige program, der skulle have været vist i denne uge. Men chefen for tv-stationen besluttede sig prompte for at tage udsendelsen af programfladen. Han benægter dog, at beslutningen blev truffet på direkte ordre fra højesteretten, men konstaterer blot, at »aktuelle omstændigheder gør, at det ikke længere er passende at sende kvindelig sang på tv,« rapporterer BBC News. Sidst en kvinde optrådte syngende på afghansk tv var i 1992. Under Taleban-regimet var al musik ud over religiøse salmer bandlyst. Reglerne blev lempet i november 2001 – med nævneværdige undtagelser viser det sig. msk

Stjernekurator til VM i fodbold
*Til det kommende fodbold-VM i 2006 afsættes en del af programmets budget på 30 millioner euro til kunst. En udstilling med arbejdstitlen Fodbold og billedkunst forventes kurateret af Harald Szeemann, der med en famøs udstilling, When attitudes become form, i 1969 skabte et nyt udstillingskoncept. Med opkomsten af nye kunstformer så som konceptkunst, installation og happening begyndte Szeemann at iscenesætte sine udstillinger som kraftfelter.
I 2001 præsenterede han i egenskab af kurator på Venedig Biennalen Ron Muecks gigantiske skulptur af en dreng – nu erhvervet som vartegn for det ny Århus Kunstmuseum. tln

Nyhedsudveksling på tværs af Øresund
*Den svenske gratisavis Metro og den danske ditto, Metroxpress, udgiver snart en fælles specialavis for Øresundsregionen. Det skriver den svenske erhvervsavis Dagens Media ifølge ritzau tirsdag.
Den nye avis med navnet Metro Öresund sendes på gaden i to udgaver. Avisen i Malmø vil således fokusere på, hvad der sker på den danske side af Øresund, mens det omvendte gør sig gældende for avisen i København. Første nummer udsendes 4. februar. Avisprojektet udvikles i samarbejde med Region Skåne og Hovedstadens Udviklingsråd. msk

Sidste udkald til Steppeulven
*Foreningen af Danske Musikkritikere melder alt klar til overrækkelsen af Den Danske Kritikerpris Steppeulven i Store Vega i København 30. januar, hvor der uddeles 12 Steppeulve i form af en statuette skabt af kunstneren Pontus Kjerrman.
Til prisfesten vil der være liveoptræden ved Thomas Helmig, Vildnis, Tina Dickow, Booty Cologne feat. Jokeren & L.O.C., Mnemic, Swan Lee, Tiger Tunes og Voks. Også i år er Klaus Lynggaard konferencier ved festlighederne, der efterfølges af en nattefest for alle.
Der er kun få publikumsbilletter tilbage, så man skal være hurtigt ude, såfremt man ønsker en plads i salen. Da Årets Steppeulv er en fejring af dansk musik på dens egne præmisser, vil uddelingen ikke blive tv-transmitteret. Programmet Det er dansk på DR P4 tager dog 20. og 27. januar kl. 18.10 udgangspunkt i Årets Steppeulv. www.steppeulv.dk/www.billetnet.dk msk

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her