Læsetid: 2 min.

Overblik

16. januar 2004

Jørgen Steen Nielsen tilstår
*DR’s forhenværende sportschef, den 56-årige Jørgen Steen Nielsen, bedrog sin tidligere arbejdsplads for 975.000 kr., mener politiet i Gladsaxe, og Jørgen Steen Nielsen har i store træk erkendt samtlige anklagepunkter, skriver Ekstra Bladet. Ifølge opgørelsen fra politiet har Jørgen Steen Nielsen gjort sig skyldig i mandatsvig 12 gange, dokumentfalsk fem gange og bedrageri ni gange. Jørgen Steen Nielsen har erkendt 24 af de 26 anklagepunkter. Jørgen Steen Nielsen har også erkendt, at han på én og samme arbejdsrejse bedrog DR for cirka 260.000 kr.

BBC-medarbejder
i modvind
*Efter at være kommet med antiarabiske udtalelser, er BBC’s populære morgenvært, Robert Kilroy-Silk, blevet suspenderet.
»Jeg har ikke sagt andet, end hvad mange tænker,« siger Kilroy-Silk ifølge NRK. I en artikel i Sunday Express karakteriserede Kilroy-Silk araberne som ’selvmordsbombere’, ’kvindeundertrykkere’ og ’lemlæstere’. Under overskriften »Vi skylder ikke araberne noget«, skriver han videre: »Få arabere har bidraget med noget som helst godt for resten af planeten. Hvad har de bidraget med, bortset fra olien, et produkt som købes af Vesten?« Kilroy-Silk har en fortid som parlamentsmedlem for Labour. BBC har ingen kommentar.

Musikindustri efter pirater
*Den amerikanske musikindustri har allerede sagsøgt hundredvis af fildelere, og nu vil den britiske musikindustri gøre det samme. Handelsgruppen BPI vil ikke afvise, at brugere af populære fildelingstjenester som KaZaa, vil blive udsat for søgsmål, skriver BBC. Det vil i så fald ske som led i en ny aggressiv kampagne, som industrien har igangsat for at komme den stadigt stigende fildeling til livs. I USA har Recording Industry Association of America (RIAA) sagsøgt mere end 300, men deres metoder har mødt bred kritik, især da det kom frem, at en blot 12-årig pige var blandt de sagsøgte. Herhjemme har Antipiratgruppen længe været efter den ulovlige musik.

TvDanmark
i nye klæder
*Den nytiltrådte direktør for TvDanmark, Henrik Ravn, afslører nu lidt af fremtidsplanerne for de to TvDanmark kanaler. Begge får ny profil og TvDanmark 1 skifter navn. Der vil fremover blive satset mindre på sex, det ekstreme og outrede. Årsagen til den nye profil skulle være, at seerne har svært ved at kende forskel på de to kanaler, fortæller Henrik Ravn til Berlingske Tidende. Derfor vil der i fremtiden også være større forskel på de to kanaler. TvDanmark 2 fortsætter samarbejdet med de lokale vinduer i sendefladen og ambitionerne for Lokal Rapporten skrues op.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her