Læsetid: 1 min.

Overblik

15. januar 2004

Smal litteratur
*Det slår aldrig fejl: Januar måned er ubestridt den mest gunstige for salg af litteratur om slankemad og sunde kostvaner. Det fremgår af såvel det nyeste nummer af Bogmarkedet, hvor der reklameres for titler som Low Carb, Lev fedt – bliv slank og slankeguruerne Atkins & Astrup, samt i Bog & idé’s bestsellerliste for den forgangne uge, hvor lignende udgivelser figurerer i kategorien faglitteratur. Som ny på
listen optræder dog også Frøken Jensens kogebog, der, så vidt denne signaturs kendskab til opskrifterne rækker, ikke skorter på hverken flødesovs, forloren hare eller fromage.

Vibrationer over hele landet
*Den lille alternative musikfestival VIBRATION, der sætter fokus på den alternative danske musikscene, er ved indgangen til sit fjerde år blevet større end nogensinde. Når startskuddet går 10. februar, kan vibrationerne i år således også mærkes i Århus og Ålborg, hvor de tidligere har været forbeholdt de københavnske spillesteder.
Programmet for VIBRATION 04 er netop blevet offentliggjort, og heraf fremgår, at publikum kan forvente sig en seks-dages festival med 17 koncerter, 24 danske og 7 udenlandske navne. Blandt dem finder man, Baby Woodrose, Oscar Danielsen, Gåte, The Hells, Lampshade, Meine Kleine Deutsche, Moon Babies, Printer, Salvatore, Speaker Bite Me, Vildnis, Viva Vertigo og Yafo Bara.
Spillestederne er VEGA, Loppen, Stengade 30 og Rust i København, Voxhall i Århus samt Studenterhuset i Ålborg.
www.vibration-kbh.dk

Ingen udliciterering af kulturarv
*Kommuner og amter bør ikke sælge ud af kulturarven for at finansiere den daglige drift. Derimod bør den forblive i offentligt eje. Sådan lød ordene statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) onsdag i Folketingets spørgetid. Karen Klint (S) frygtede, at andre kommuner vil forsøge at sælge en bogsamling som Haderslev Katedralskoles, der er vurderet til 20-25 millioner kroner. Noget der kan lægge pres på staten for at købe. »For at sikre befolkningens ligelige adgang til kulturværdier, så bør der også skeles til, at man kan opbevare samlinger decentralt,« sagde statsministeren ifølge ritzau.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu