Læsetid 1 min.

OVERBLIK - KULTUR

3. januar 2004


Guirlanden i Århus Kunstbygning
*Århus Kunstbygning har oplevet et markant øget besøgstal efter en ombygning (ved arkitekten C. F. Møller) og en fordobling af udstillingsarealet. I det nye år indledes aktiviteterne med en udstilling 10. jan.-8. feb. af medlemmer af Guirlanden, Jyllands ældste kunstnersammenslutning (der af det lokale kunstnervid i starten straks blev kaldt »Guldanden.« Veteraner som Niels Sylvest, Bjarne Nielsen og Mogens Gissel ses blandt udstillerne. Ligeldes i kunstbygningen præsenterer Århus Kunstforening af 1847 udstillingen Cirkuleringer (10.jan.-15. feb.) med værker af Lars Buchardt, Mikkel Olaf Eskildsen og Peter Frimand samt Convertible (31. jan.-15. feb.), et anderledes web-kunstværk.

2BogForum – nu også for børn
*Med børnebogen i centrum vil Københavns Forum byde til en kulturevent 20.-22. feb., hvor alle de førende bogforlag deltager. Eventen skal dog også omfatte meget andet for børn - film, teater, musik, konkurrencer, skriveværksted, rollespil, osv. Børnene vil også kunne møde den danske kulturarv i en vikingelejr fra Lejre Forsøgscenter, ligesom Zoologisk Have er med. Desuden vil Harry Potter og andre fra børnebøgernes univers være til stede i udklædt tilstand. Arrangementet er inspireret af de voksnes BogForum.

Tre konger til hest
*I morgen, søndag, vil tre konger på spanske heste ride gennem Københavns gader med syngende børn og lysende lanterner fra Christiansborg Ridebane kl. 15 til Trinitatis Kirke, hvor der er gudstjeneste kl. 16. Anledningen er Helligtrekonger, og for arrangementet står Flamencoforeningen El Duende samt kirken og Rundetårn, hvor El Duendes Villancicos-kor optræder (kl. 17), og hvorfra man kigge på Månen, Venus og Mars gennem stjernekikkert fra kl. 19. Det er fjerde år i træk, den danske tradition genoplives med spansk islæt.

Bliv opdateret med nyt om disse emner

Træt af forstyrrende annoncer?

Få Information.dk uden annoncer for 20. kr. pr. måned

Køb

Er du abonnent? Så slipper du allerede for annoncer. Log ind her

Forsiden lige nu

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu