Læsetid: 4 min.

’Pernille blev oversvømmet’

Et feststemt Brian Mikkelsen frydede sig over den vellykkede danske åbningsaften ved Midem-messen i Cannes
27. januar 2004

Midem
Cannes – Kulturministeren var begejstret. Bevæbnet med et plastikglas, hvori en fransk øl skvulpede rundt, stod han i det brede marmorerede gangareal mellem Hotel Martinez’ to scener, Balroom og Acajou, og gjorde status over Discover Denmark-arrangementet.
Foreløbig havde han oplevet grupperne Mew og Swan Lee spille foran det særligt inviterede Midem-publikum. Til gengæld var han gået glip af NU og Kira & The Kindred Spirits. Men det kunne ikke røre ministeren, som surfede rundt på den danske rockbølge ved musikmessen i sydfranske Cannes.
»Det ser fremragende ud indtil videre,« mente han.
Brian Mikkelsen hæftede sig især ved et optrin, han umiddelbart inden var vidne til i mellemgangen:
Hans slet skjulte yndling, Swan Lee-sangerinden Pernille Rosendahl, havde netop stået ved det tilstående barbord. Her blev hun ifølge ministeren på det nærmeste overfaldet. Ikke af ham selv, men af ivrige branchefolk fra det store udland, der ønskede at komme hende og resten af trioen noget mere ved.
»Pernille blev oversvømmet med visitkort. Der var blandt andet en californisk pladeproducent, som ville udgive dem i USA. Nu er det så op til bandet selv at komme videre med kontakterne, arrangement her skaber. Det er jo det, der er meningen med det hele,« forklarede en triumferende Brian Mikkelsen bag de lettere tilduggede brilleglas.

Fri bar
Lidt efter undskyldte han sig lovligt og banede sig vej gennem menneskemylderet og ind til kollegerne fra en række andre europæiske lande – Frankrig, Portugal, Østrig, Polen og et femte, ministeren ikke lige kunne komme på – som var inde foran
Ballroom-scenen.
»De står og hører Tim Christensen. Jeg må hellere komme tilbage og passe min værtsrolle,« forklarede han.
Det var ikke så underligt, at Brian Mikkelsen lod sig rive med, for den dansk sponsorerede fest søndag aften var i sandhed en fest. Mindst et par tusinde branchefolk i form af musikere, forlagsfolk, labelbosser, journalister og promotere tog imod invitationen om fri bar og besøgte det overdådige Hotel Martinez, hvor musikken var rendyrket dansk. I hvert fald så dansk som det nu kan blive, når teksterne bliver afleveret på engelsk.
I dagene op til havde mange erfarne Midemgængere ellers haft travlt med at affærdige åbningsaftenen som ét gigantisk cocktailparty, hvor værtslandets musikpræsentation mest af alt fungerer som underlægningsmuzak og bagtapet.
Sådan forholdt det sig dog ingenlunde. Måske fordi Kunststyrelsens musikcenter og Midem-organisationen havde valgt at flytte arrangementet fra det kasseformede og kliniske messecentrum, gigantiske Palais de Festivals.
I hvert fald var rammerne så tilpas intime og dunkle, at publikums opmærksomhed rettede sig mod de i øvrigt veloplagte og skarpe danskere, der fyrede deres 25 minutter korte sæt af fra scenerne.
Et godt eksempel var den belgiske forlagschef ved navn Jan D’Hondt, som efter Kira & The Kindred Spirits vitale og sensuelle showcase henvendte sig til Deres øjne og ører med spørgsmål om bandets baggrund og nuværende pladeselskabssituation.
Ifølge en optælling lavet af Discover Denmark og den danske stands pr-bureau sent mandag, er det da også Kira & The Kindred Spirits, der løb med den største del af opmærksomheden ved åbningsaftenen.
Den rødhårede sangerinde og hendes folkinspirerede band har således fået flest af de 70 konkrete henvendelser fra musikfestivaler og pladeselskaber, der blev indgivet dagen derpå.

Afterparty med prins på
Blandt orkestrene, der minglede med resten af de mange godt alkoholiserede gæster før og efter deres optræden, boblede begejstringen også over den vellykkede ramme.
På vej hjem til Danmark næste dag, monday that is, vurderede Swan Lee-guitaristen Jonas Struck, netop, at bandets showcase forløb strammere end på 2003-messen, hvor de også deltog.
Struck havde dog ikke hørt om det lobbyistiske overfald på sin sangerinde, som Brian Mikkelsen refererede.
»Selve aftenen på Hotel Martinez fungerede upåklageligt, og det virkede, som om der blev vist oprigtig interesse fra gæsterne. Men jeg kan ikke overskue, om vi har fået nogle interessante henvendelser. Det har vi haft en mand til at tage sig af. Så hvis der er røget nogle visitkort Pernilles vej, så har han dem nu,« forklarede guitaristen. Han tilføjede, at det havde været en fornøjelse at være del af et så stærkt musikalsk team, som Discover Denmark-programmet bestod af. Og så at nyde solid royal support:
»Bagefter gik det mest af alt ud på at drikke bajere med Prins Joachim,« konstaterede Jonas Struck sandfærdigt.
Og den danske prins, der deltog ved Midem som protektor, rockede rigtig nok igennem. Selv på de små timer i baren et andet Hotel på Rue de Boulevard de la Croisette med udsigt over Rivieraen bød han de garvede musikere fest til stregen – efter forinden at have stået forrest til Kashmir- og Swan Lee-koncerterne, hvor hans kongelige højhed bakkede op med pifteri og høj cigaretføring. Faktisk så prinsens udholdenhed ud til at være lidt for meget for den lidt stive flok jakkesæt fra ambassade og ministerium, der konstant holdt sig et skridt bag den danske tronfølgers førstereserve det meste af aftenen og natten.
Så ja, danskerne havde i det hele taget svært ved ikke at blive opdaget. Eller med andre ord: Operation Discover Denmark accomplished.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her