Læsetid: 1 min.

En troldmand og hans lærlinge

19. januar 2004

*Den verdensberømte dirigent Valerie Gergiev hævder, at det afgørende i dirigentens kommunikation med orkestret snarere end hændernes bevægelser er mimik, blikke, udstråling. Kort sagt, karisma. Det kan ikke læres, men ikke desto mindre gør Gergiev et forsøg med tre unge talenter ved en masterclass i Rotterdam, dokumenteret i filmen The Master and His Pupil. Kameraet følger forløbet, og man behøver ikke at være interesseret i klassisk musik for at blive suget ind i det fascinerende univers af koncentration, fordybelse og respekt. Filmen vises som årets første Søndok-tilbud i Cinemateket, 25. januar kl. 14.15. Instruktøren Sonia Herman Dolz vil være til stede. Fri entré.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu