Læsetid: 2 min.

Da Barcelona blev til Barske Lone

26. februar 2004

Spot
Tv og Brøndby Stadion har fornemme fodboldgæster i aften, så her er et hastigt erindringsglimt, thi også jeg har engang besøgt det flotte Nou Camp-idrætsanlæg, der er FC Barcelonas hjemmebane med plads til 110.000 tilskuere, svarende til omtrent det halve af indbyggertallet i Århus. Jeg fulgtes med Tips-Bladets daværende journalist Per Høyer Hansen, der skulle dække Barcas kamp mod Zaragoza. Vi kom en dag i forvejen og drog straks ud til klubbens administrationskontor for at afhente de tilbørligt reserverede pressebilletter. Samtidig beså vi det lille museum med memorabilia fra klubbens historie, herunder en fotostat af en af fanklubbens medlemmer, Paven i Rom. Vi besøgte også et lille kapel, der var strategisk placeret på vejen fra omklædningsrummene ud til banen, beregnet til, at spillerne, hovedsageligt katolikker, lige kunne stikke hovedet indenfor, gøre korsets tegn og bede en stille bøn i håb om at vinde kampen. Med mindre de valgte den mere hedenske skik at plante et par fed hvidløg på mållinjen, hvilket skulle medføre lykken.

Vi besøgte også John Lauridsen fra Esbjerg, der på det tidspunkt spillede for byens anden store klub, Espanol, og Høyer fik et interview – den egentlig årsag til Tips-Bladets interesse.
Så slentrede vi lidt rundt på Las Ramblas, besøgte et Miro-museum og beundrede arkitekten Gaudis ufuldendte kirke. Da vi havde dineret (esparragos og paella) om aftenen, ville Høyer vise mig sin yndlingsbodeguera, der lå i en sidegade til Ramblaen – eller rettere en gyde for med en gammeldags gadelygte i skummel belysning lignede det en scene fra Porgy and Bess.
Da kom fem mænd imod, os og vi syntes godt nok, de blev lidt for familiære, da de trængte os op mod en mur. Det var pengene eller livet, da en af dem tog en kniv frem. Med den skar han Høyers urkæde over samt stropperne til den pengepung, han bar på maven. Farvel alle pesetas, og pludselig var den ellers så smukke kulturby forvandlet fra Barcelona til Barske Lone.

Senere belærte krigskorrespondenten Jan Stage os om, at man altid skal følge sine instinkter og skynde sig over på det andet fortov, hvis man nærer mistanke om, at det kan ske, som her skete, og hvis der vel at mærke er et andet fortov. Undgå endvidere enhver øjenkontakt, og hvis du har en jakke, så vikler du den hastigt omkring armen som forsvar mod knivstik.
Gode råd, som det forhåbentligt ikke bliver nødvendigt at ty til på fodboldbanen, hvor der jo heller ikke er noget fortov. Men de kan være nyttige, hvis man agter sig til returkampen. Hvordan endte kampen mod Zaragoza? Barcelona vandt med 4-2.

*TV 2 kl. 20.00, 20.25 og 21.30: Brøndby i UEFA-cup.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her