Læsetid: 1 min.

Folk

9. februar 2004


Etikere
*Tidligere miljøminister Svend Auken er blandt talerne i dag, hvor Center for Etik og Ret fejrer sit 10 års jubilæum. Centerets leder, professor, dr. phil. og theol. Peter Kemp, vil også sige et par ord, og man festligholder i øvrigt dagen ved at byde op til debat om »bioetikkens forvandlinger«.

Simon Spies
*Komikeren og skuespilleren Anders Matthesen har titelrollen i Nikolaj Cederholms teaterstykke Simon, der handler om den excentriske rejsekonge Simon Spies. Stykket har premiere den 14. februar på Østre Gasværk, og i den anledning holder teatret pressemøde denne mandag.

Sting
*Den britiske sanger er en travl mand: I aftes optrådte han ved Grammyuddelingen i USA. Han er nomineret til en Oscar, på vej på verdensturné og aktuel med en selvbiografi. Og han er lige blevet belønnet for sit utrættelige arbejde for at redde regnskoven. Så er det bare ærgerligt, at han ikke længere laver ordentlig musik.

Peter Jackson
*Den newzealandske filmskaber fik lørdag prisen som bedste instruktør for Ringenes Herre – kongen vender tilbage af Directors Guild of America – den amerikanske instruktørfagforening. Det skulle give ham favoritværdigheden i samme kategori til Oscar-uddelingen den 29. februar.

Grand Prix-vinder
*Tomas Thordarson fik maksimumpoint i finalen ved lørdagens danske melodi grand prix med den latinamerikansk-inspirerede Sig det’ løgn. Det var altså også den bedste af de 10 deltagende sange.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her