Læsetid: 3 min.

Kahn kæntrer Bayern

Knald-eller-fald- kampene er begyndt i årets Champions League. For Bayern Münchens målmand, Oliver Kahn, blev det en rædselsfuld aften
26. februar 2004

Kiks
Der var blot syv minutter igen, og Bayern München havde kampen i deres hule hånd og Real Madrid i sækken. De spanske stjerner fik tilkendt et frispark ’alt for langt udefra’ – selv med David Beckham og Roberto Carlos i rækkerne. Carlos sparkede, et lavthængende, kluntet skud, som den tyske verdensklassemålmand Oliver Kahn i ro og mag kunne følge på dens vej mod målet. Da den trillede under hans armhule og over målstregen, mistede han øjenkontakten med den, til gengæld blev scenen bragt ud til millioner af seere, der så lige så måbende til som Carlos selv. 1-1, efter tyskernes pragtmål headet ind af Roy Makaay med et kvarter tilbage af det hæsblæsendeopgør, hvis helt store duel udspilledes mellem Ballack og Beckham, med førstnævnte som kompromisløs sejrherre.
Det var ganske vist, og tyskerne kan nu se frem til en mere end middelsvær udekamp på Bernabeu. Det uafgjorte resultat var lige så ufortjent som det trods alt var forventeligt.

Afbrændere og snesko
Jeg tvivler ikke på at Milan gik efter et uafgjort resultat i udekampen mod Sparta Prag. Hvis der så skulle falde et mål af, gjorde det ikke noget. Og der var chancer til det, men ikke mindst Inzaghi, med fra start i stedet for Jon Dahl Tomassen, spillede sig ikke til en fast startplads, dertil brændte han for mange chancer. Tjekkerne var heller ikke i scoingshumør, og 0-0-resultatet er ikke nok for Sparta.
Snesko havde nok været end bedre idé end fodboldstøvler i det tidlige opgør mellem Lokomotiv Moskva og gæsterne fra det sydøstfranske fyrstendømme Monaco.
Hjemmebanefolket havde det mindst slemt under fimbulvinterens rasen, kom foran 2-0, men 20 minutter før tid scorede Real Madrids tid-
ligere stjerneindskifter, måltyven Morientes til 1-2. Det, der populært kaldes et ’usædvanligt vigtigt udebanemål’. Det skal nok vise sig at være rigtigt, når returkampen spilles i palmernes skygge ved Middelhavet.
Så er vi oppe på fem mål i tre kampe, og det synes de var for lidt i den sidste – den mellem Celta Vigo fra bunden af den spanske 1. division, og de sprængfarlige ’Gunners’ fra engelske Arsenal, med Europas mest eftertragtede stykke vildt, Thierry Henry i spidsen.
De lavede i deres kamp lige så mange mål som de andre tilsammen, og Arsenal kan med deres 3-2-udesejr køre den hjem på rutinen. Bortset fra at engelske hold har en hjerteskærende dårlig hjemmebanestatistik, når det gælder kampe i de europæiske turneinger.
Men en dejlig kamp ud over stepperne, hvor Henry det meste af tiden gjorde sig bemærket ved at skræmme livet af to-tre Celta-forsvarere hver gang Arsenal angreb, og så lige at fremtrylle det afgørende samarbejde med landsholdskammeraten Robert Pires ved scoringen til 2-3. Men med statistikken in mente – Arsenal er aldrig nået længere end til kvartfinalen i turneringen – skulle man nok overveje at lukke lidt bedre af i forsvaret, når Celta kommer på besøg.
Dagens overraskelse var nok at Lokomotiv Moskva – uden synderlig kamptræning – kunne besejre Monaco, som i følge træneren, den gamle kæmpe Didier Dechamps, nok havde undervurderet modstanderen. Det sker med garanti ikke igen.
Fra puljen tegner det til stor geografisk spredning hos vinderne, Fransk, italiensk, spansk og engelsk (selv 0m det mest engelske ved Arsenal efterhånden er det faktum, at klubbens hjemmebane ligger i Storbritannien.)
Herfra hvor vi står, lurer den eneste overraskelse i et køligt beregnende tysk come back i Spanien.

FAKTA
*Tirsdagens CL-kampe
Ottendedelsfinaler, 1. kamp:

Lok. Moskva-Monaco 2-1 (1-0)
1-0 Marat Izmailov (32.). 2-0 Vladimir Maminov (59.). 2-1 Fernando Morientes (69.). Tilsk.: 20.000.

Sparta Prag-Milan 0-0
Tilsk.: 20.900.

B. München-Real Madrid 1-1 (0-0)
1-0 Roy Makaay (75.). 1-1 Roberto Carlos (83.). Tilsk.: 69.000.

Celta-Arsenal 2-3 (1-1)
Mål: 0-1 Edu (18.). 1-1 Luis Edu (27.).
1-2 Edu (58.). 2-2 Jose Ignacio (64.).
2-3 Robert Pires (80.). Tilsk.: 30.210.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her