Læsetid: 1 min.

Kan anbefales...

7. februar 2004


Kunst
Galleri
*21 kunstnere udvalgt udelukkende fordi de har begejstret de herrer galleristerne. Se, dét er en for tiden uhørt udmelding, som Gustaf Gimm og Jesper Eis Eriksen her kommer med. Samtidskunsten har ellers for vane at sælge sig selv i en mere eller mindre velovervejet akademisk sovs. Gimm Eis har til gengæld valgt at gå begejstringens vej. Den vej forekommer ganske forførende. fak

The Ballroom Blitz. Gimm Eis, Sturlasgade 14D, 2300 København S, til d. 6/3

Film
At være og at have
*Nicolas Philiberts dokumentarfilm om livet på en landsbyskole væltede ganske uventet de franske biografer. Succesen var dog helt fortjent.
Det er registreringen af lærerens ligefremme og intense samvær med eleverne, som – sammen med de fint sansede skift i årstider og sindstilstande – som gør At være og at have til noget nær den perfekte dokumentarfilm. movin

At være og at have. Instruktion: Nicolas Philibert

Musik
Blue Foundation: Sweep of Days
*Den nedkogte triphopgruppes andet udspil simrer gennem 12 stemningsmættede kollager, så det er en fryd for øret. Musikken hænger sammen i støvet storby-melankoli, og det har ikke vist sig at være et handikap for danske-japanske-engelske Blue Foundation at blive reduceret med det, der ligner 50 pct. Tværtimod har det gjort kvintetten endnu mere melodisk og troværdigt reflekterende.rusk

(Virgin Music VIR 5974342)

Bog
At skrive
*Den franske forfatterinde Marguerite Duras har skrevet en bog om at skrive. Det er hendes smerte uden lidelse, der gør skriften til stor kunst. Man er parat til at give psykoanalytikeren Jacwues Lacan ret, der har sagt: »Hun ved vist ikke, at hun skriver det, hun skriver. Ellers ville hun gå til grunde. Og det ville være en katastrofe.« Men kun i det sidste udsagn. Duras ved godt, hvad hun skriver. Og hun ved, hvad det vil sige at gå til grunde.ks

Marguerite Duras: At skrive. Oversat af Lone Bjelke. 54 s., 100 kr. Forlaget Saas

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu