Læsetid: 2 min.

Kønnet i os alle

19. februar 2004

Spot
Mængden af såkaldte ganske almindelige mennesker i fjernsynet, agenter på gallupdemokratiets vegne i følge visse iagttagere, har nået et omfang, der i sig selv genindsætter talentløse kändisser med tidligere tiders autoritet. Det er ellers en populær beskæftigelse at pointere, at nutidens kendte ikke kan andet end at være kendte i TV og til premierer (for eksempel Gordon Kennedy, Pamela Anderson, Frank Esmann, Thomas Mygind m.fl. modsat de gode gamle dage med Victor Borge etc. – ’han kunne sit håndværk’), men sammenlignet med nitter fra snart et årti med realityshows, må man bøje nakken og indrømme: Gordon Kennedy har en gang været morsom i hele to sætninger, Frank Esmann har trods alt sagt noget mildt oplysende og Pamela Anderson har lidt på operationsbordet. Thomas Mygind kan man komme i tvivl om. Men det hænder også at disse ganske almindelige mennesker får lov til at optræde i mere kvalificerede programmer end ’Scor din nabo’ og disse programmer er ofte udtænkt af BBC og derefter omformet til dansk. Tv3 viser for tiden et af den slags – Par på prøve, som er en kopi af Channel 4’s Wife Swap. Og så bliver man mindet om at der findes glimrende fornuftige mennesker ude i virkeligheden, og at Gordon Kennedy ikke kan noget alligevel (man må håbe at faste deltagere i talkshows får betaling for det – hvordan skulle han ellers betale huslejen?).

Konceptet for Par på prøve er ligetil: to par skifter partnere og liv i en uge. I januar kunne man eksempelvis følge Per fra Nordjylland, der til konens irritation brugte meget tid på at støvsuge, og familien Amming, hvor Vibeke stod for de domestiske forpligtigelser, for Mogens brød sig ikke om opvask. I aften er det så familien Krebs fra Kolding overfor familien Scheel-Lehné fra Ørsted. Programmet står ikke alene, men synes at være del af en større plan:

Man skulle næsten tro at TV3 var i færd med at blive relanceret som den hemmelige kanal, for aftenens program ligner til forveksling en af DR2’s temaaftner, der – hvis stovte Esmann havde planlagt den – kunne hedde noget opstyltet i stil med: Kønnet i hinanden. Kl. 19.00 og 19.30 bliver der varmet op med Alle elsker Raymond (den håbløse, næsepillende ægtemand tematiseres) og kl. 20.00 med Heksene fra Warren Manor (følelsen ’kvinder!’ tematiseres) før vi når til aftens første hovednummer: Kl. 21.00 talkshowet Det Modsatte Køn (garanteret med Gordon Kennedy). Tissepause kl. 22.00 og 22.40 med Sex & the City (kvinder kan også være neurotiske), før aftens andet hovednummer: Kl 23.15 Par på prøve. Som konklusion på mødet mellem kønnene vises klokken 00.10 Skadestuen og derefter kl. 01.05 Interne affærer, der selvom det lyder sådan og tidspunktet ville passe vist nok ikke er porno.

*Kønnet i hinanden, temaaften på TV3, 19.00-02.00

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her