Læsetid: 2 min.

Mere dybde – mindre bredde

Ti procent flere sider til mere af det bedste, vi kan – afsløringer, troværdighed og analyse
27. februar 2004

Fra vor helt egen verden
Dagbladet Information blev skabt som et opgør mod det eksisterende – fordi avisens stiftere, anført af Børge Outze, besad et sjældent engagement.
Avisens bedste tider har altid været præget af samme vilje til kompromisløst og respektløst at være i opposition til alle tænkelige magthavere. Vi skal være forum for det frie ord, påtale forskelle mellem det talte ord og den faktiske handling, og informere redeligt om forhold i ind- og udland.
Det seneste år har vi levet op til den oprindelige kurs – og det har givet os journalistisk succes: I efteråret kårede toppolitikere, erhvervsledere og akademikere os i en undersøgelse i Berlingske Tidendes Nyhedsmagasin til landets mest troværdige dagblad. I januar modtog vi den fineste journalistpris – Cavling-prisen – for vores kritiske Irak-dækning.
Men vi hviler aldrig på laurbærrene. I et dansk mediehav, domineret af højrepresse, overfladisk radio og fjernsyn, er der i den grad behov for Information. Der er behov for, at vi får endnu flere læsere, så vi får de nødvendige ressourcer til at lave en til stadighed stærkere kvalitetsavis. Det er det, vi arbejder for.
Vores redaktionelle mål er stort: Vi vil være avisen for den intellektuelle dansker, som er interesseret i politik, samfundsdebat, værdikamp og ideologiske strømninger. Vi vil være stedet, hvor de mest moderne tanker brydes, og vi vil udvælge emner, som vi agter at dominere, så vi på disse felter bliver uundværlig.
For at opnå disse ambitiøse mål vil vi fra og med i dag introducere en række ændringer af avisen. I den daglige prioritering vil vi satse mindre på den brede dækning og i stedet bevæge os mere i dybden på de felter, vi er bedst til. Vi ønsker at give vores læsere en særlig merværdi til dagens nyhedsstrøm med langt flere analyser, afsløringer og indsigtsfulde reportager. På indland vil vi vægte politik, miljø, uddannelse og sociale problemstillinger højst. På udland vil sikkerhedspolitik, den internationale retsorden, handel og udvikling dominere. På kultur vil litteratur, filosofi, billedkunst, rytmisk musik og film stå centralt.
Vi udvider det ugentlige sideantal med næsten ti procent. Det betyder, at der hver dag er et bedre udvalg for den enkelte læser – og at vi får plads til daglige analyser, som mange læsere har efterlyst. Vi vil hver dag i avisen have en fast fokusside, som vil afspejle de områder, vi satser på: Miljø, Viden, Velfærd, Udvikling, Europa Øje og Samfundslitteratur.
Fredag og lørdag afløser i alt ti nye weekendsider det tidligere i2-tillæg. Her giver vi plads til de store reportager, essays, interviews og overraskende kommentarer – alle kendetegnet ved den høje kvalitet, som enhver må forvente af netop os.
Verden kræver sin avis. Kære læser, tag godt imod den.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her