Læsetid: 3 min.

OVERBLIK - KULTUR

25. februar 2004


Tværkommunal kulturaftale
*Kulturminister Brian Mikkelsen har underskrevet en ny kulturaftale med Kulturregion Vestsjælland, der gælder for perioden 1. januar 2004 til 31. december 2007.
Kulturregion Vestsjælland er et kulturpolitisk samarbejde mellem Vestsjællands Amt og alle kommunerne i amtet, der skal sikre en sammenhængende offentlig kulturpolitik for hele regionen.
Aftalen beskriver de regionale målsætninger og opgaver inden for musik, teater, museer og billedkunst samt iværksættelse af en række konkrete initiativer, såsom kultur for børn og unge.
Til formålet overføres der i den kommende fireårs periode 51 millioner kroner til Kulturregionen til varetagelse af de overtagne opgaver. Derudover har kulturministeren bevilget 1,8 millioner kroner over fire år til udviklingsprojekter i regionen, hovedsageligt til det prioriterede arbejde med børn og unge. msk

Biennale afløser Berlinale
*Den ene store kulturbegivenhed erstatter den anden i Berlin, hvor filmfestivalen just er afviklet. I stedet træder byens største nyere satsning inden for moderne kunst, Berlin Biennale, der blev grundlagt i 1996 og i år løber af stablen for tredje gang.
Kunstudstillingen skal grundlæggende afspejle de bymæssige forandringer, som byen har undergået, blandt andet som følge afsammensmeltningen af øst og vest.
Kunstnerisk ansvarlig ved årets Biennale, Ute Meta Bauer, er en garvet kurator. Hun er blandt meget andet professor ved kunstakademiet i Wien, og fra 1992-2002 var hun drivkraft i det prestigefyldte kunstforum Documenta 1 i Kassel.
I år har Bauer været med til at udpege mere end 50 kunstnere spredt på omkring 10 lande. De deltager med såvel video- og lydkunst som arkitektur, performativ kunst, skulpturer og billedkunst i alle dens afskygninger.
Biennalen er åben for publikum til 18. april og har de første to år tiltrukket omkring 60.000 besøgende. msk

Saatchi indlemmer børn i kunsten
*Kunstsamleren Charles Saatchi har lanceret en pris på 10.000 britiske pund, der stiler mod at vække flere børns interesse for moderne kunst.
Således vil skolebørn blive inviteret til at dyste om The Saatchi Gallery Award i form af essays og projekter udformet i forlængelse af et besøg på Saatchis galleri i London. Forbilledlige personligheder som kunstneren Tracy Emin og sangeren Damon Albarn vil være at finde i dommerpanelet.
Vinderen vil modtage 7.500 pund til kunstafdelingen på den skole, de er tilknyttet samt en computer til eget brug. Desuden vil den udkårne få sine værker udstillet i galleriet, der i løbet af kort tid har udviklet sig til at være en af Londons største attraktioner. Saatchis galleri åbnede i april i fjor og har blandt andet haft stor succes med at tiltrække skoleklasser til udstillingerne. msk

Rifbjerg til debat
*Klaus Rifbjergs seneste roman ALEA er i aften kl. 21.30 til debat i ’læseklubben’ i DR 2’s litteraturmagasin Bestseller. Panelet består i denne uge af journalist og skribent Lone Kühlmann, debattøren Morten Albæk, folketingsmedlem Birte Rønn-Hornbech (V), Ph.d. stipendiat Mads Elf samt den faste læser, skolebibliotekar Lis Arendt Petersen, der er samlet i Henning Larsens bibliotek i Gentofte.
Bestseller har opsøgt Rifbjerg i hjemmet i Malaga for at forelægge ham læseklubbens kommentarer og høre, hvad forfatteren selv har at sige til romanen. msk

Præcisering
*Bogen På vej mod Europas forfatning, som Informations anmeldte i mandags, kan afhentes gratis hos Folketingets EU-Oplysning, Provianthuset, lokale PRO B. Den kan også rekvireres gratis pr. post fra Peter la Cours Forlag, Omøgade 8, 2100 Kbh. Ø ved indsendelse af en adresseret og frankeret 812,50 kr) svarkuvert i minimum A5 format.

Kortest muligt
*Foredrag Forfatteren Anne Jerslev, der til daglig er lektor på Institut for Film- og Medievidenskab på Københavns Universitet, giver i morgen kl. 17 et signalement af nutidens reality-tv, som formuleret i hendes nye bog, Vi ses på tv – medier og intimitet. Det sker på Københavns Hovedbibliotek i Krystalgade. msk

*Koncert Randi Laubek giver søndag kl. 14.30 koncert på kunstmuseet Arken, hvor hun vil plukke sange fra sine tre pladeudgivelser, Ducks and Drakes, Almsot Gracefully og The wedding of all things. 95 kroner plus almindelig museumsentré. msk

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her