Læsetid: 3 min.

OVERBLIK - KULTUR

24. februar 2004


Børnekulturen styrkes
*Kulturminister Brian Mikkelsen lancerede i går en plan, der skal styrke kulturens rolle i podernes liv og hverdag. Handlingsplanen er formuleret af Børnekulturens Netværk, nedsat af ministeren for at sikre sammenhængen i den børnekulturelle indsats og foreslå initiativer og forbedringer. Netværket er sammensat af repræsentanter fra Biblioteksstyrelsen, Det Danske Filminstitut, Kulturarvsstyrelsen og Kunststyrelsen og har fra 2003 til 2005 et budget på 13,7 millioner kroner ud af et årligt budget til børnekultur på ca. 300 millioner kroner.
Netværkets handlingsplan indeholder tre elementer, der går på, at alle børn skal møde kunsten og kulturen, alle kunstinstitutioner skal bidrage og alle kunstarter skal inddrages.
Netværkets indsatsområder for de kommende år omhandler mødet med den professionelle kunstner, kunstformidling til små børn, kvalificering af kunstformidlere, styrkelse af børnekulturen på nettet samt international børnekulturudveksling.
Brian Mikkelsen siger: »Hvis man allerede som barn knytter kærlighed til kunsten og kulturen, er man sikret rige oplevelser gennem hele livet. Samtidig vil initiativerne i handlingsplanen være med til at sikre, at kunstnernes og kulturinstitutionernes placering styrkes i både børns og forældres bevidsthed«. msk

Almodóvar åbner Cannes
*Det bliver Spaniens populære instruktør Pedro Almodóvars nye spillefilm, der får æren af at åbne dette års filmfestival i Cannes.
Filmen, med titlen Dårlig opdragelse, handler delvist om Almodóvars barndom, og fortæller historien om venskabet mellem en katolsk præst og to af hans elever på en katolsk skole.
Filmen får verdenspremiere i Spanien 19. marts, men kan altså også ses på filmfestivalen i Cannes, der afvikles i dagene 12.-23. maj. Den vises dog uden for konkurrence og kandiderer derfor ikke til de Gyldne Palmer. sb

Seerrekord på ’Krøniken’
*Det ottende afsnit af DR’s dramaserie Krøniken blev det mest sete tv-program her til lands siden de nuværende målinger af seertal begyndte i 1992, oplyser Ritzau.
2.686.000 seere kiggede således med, da Søs søndag aften (som ventet) stak af fra sit bryllup for at gifte sig med Palle From. Den hidtidige seerrekord for tv-programmer blev sat ved det europæiske Melodi Grand Prix i Parken 12. maj 2001 med 2.667.000 seere.
Ifølge Gallups tv-meter havde 89,3 procent af alle danskere, som havde fjernsynet tændt søndag aften mellem kl. 20 og 21 stillet ind på DR’s folkelige dramaserie. Seerne vurderer fortsat, at kvaliteten er høj med 4,5 på en skala, der går fra ét til fem. msk

Hollandsk bogudsalg
*Nordisk Antikvariat har flyttet hele sit lager ind i Helligåndshuset på Strøget i København, hvor mere end 30 tons antikvariske bøger er sat til salg – det største antal nogensinde.
Samtlige bøger og plader sælges efter det hollandske auktionsprincip, dvs. at priserne falder hver anden dag. I dag er sidste chance for at gøre et kup blandt skønlitterære værker, fagbøger og vinylplader.
Stykprisen er beskedne fem kroner over hele linjen, og dørene lukkes kl. 19. msk

Folkemusikkens prisshow
*Det kommer ikke til at gå stille for sig, når dansk folkemusiks årlige prisuddeling finder sted 6. marts i Tønder.
Danish Music Awards – Folk, som showet hedder – indledes med et gallashow, hvor Serras vil være backingband for en række solister, bl.a. Erik Grib Roland og Olafsson, Hauggard og Høirup samt Fin Alfred Larsen.
Under selve prisuddelingen vil der være musikalske indslag ved Peter Thorup & Thor Backhausen, Baltinget, Franka, Sussie B. Nielsen og Phønix.
Billetter kan købes på festivalenskontor, 7472 1000. sb

Kortest muligt
*Udstilling Da alle visninger af Den tredje mand i forbindelse med Cinematekets udstilling om filmen har været udsolgte, vises Carol Reeds mesterværk ved en ekstravisning 29. februar kl. 21. Udstillingens sidste dag er 25. februar. msk

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her