Læsetid: 3 min.

OVERBLIK - Kultur

4. februar 2004

Strid om fængsling af bogtyve
*Der er lagt op til slagsmål mellem forsvarerne og anklageren i sagen om millionsalg af det omfattende bogtyveri fra Det Kongelige Bibliotek. Forsvareren plæderer for, at det er urimeligt, at de mistænkte i sagen fortsat skal sidde varetægtsfængslet, mens anklageren holder på det modsatte.
Tirsdag blev fængslingen af de tiltalte forlænget frem til næste retsmøde 16. februar, hvor forsvareren vil kræve dem løsladt indtil den egentlige retssag påbegyndes 17. maj, skriver ritzau.
Københavns Byret har afsat syv dage til sagen. msk

Janet Jackson undskylder
*Trods utallige undskyldninger fra samtlige involverede parter og forsøg på at overbevise offentligheden om det modsatte, ligger det nu klart, at Janet Jacksons blottede bryst under pausen i Superbowl søndag, var aftalt spil. Men kun mellem hende og ’blotteren’ Justin Timberlake.
Det udtalte Janet Jackson på en pressekonference natten til i går.
»Beslutningen om at rive en del af kostumet af efter det halve time lange show, blev truffet, lige efter vi havde gennemført de sidste prøver. MTV var helt uvidende om, hvad der ville ske. Det var ikke min hensigt at gå så langt, som jeg gjorde. Jeg beder om forladelse fra alle, der føler sig stødt, inklusiv publikum, MTV, CBS og NFL,« lyder det i beklagelsen fra Janet.
Medietilsynet i USA har sat en større efterforskning i gang af hændelsen, som 90 millioner seere blev vidne til. msk

Berlin North
*I dag har mange nordiske kunstnere fast adresse i Berlin, hvor de er blevet en integreret del af byens kunstliv. På Berlins store samtidskunstmuseum, Hamburger Bahnhof, optræder 29 af slagsen på udstillingen Berlin North, der løber frem til 12. april. Heriblandt den danske kunstner Lise Nelleman, som driver udstillingsstedet Sparwasser HQ, der indgår son en art udstilling i udstillingen. Af andre danske navne kan nævnes Jens Haaning, Frans Jacobi, Lars Bent Petersen og Gitte Villesen.
Ideen til udstillingen blev undfanget af kulturattacheerne på de nordiske ambassader og generaldirektøren for de statslige museer i Berlin. Den er kurateret af Hamburger Bahnhofs inspektør, Gabriele Knapstein.
www.hamburgerbahnhof.de
msk

FilmKopi Prisen til Super16
*Filmforeningen Super16 er blevet tildelt FilmKopi Prisen, som tilkendegivelse af og støtte til det videre arbejde med deres film og udvikling. Prisen gives som opmuntring til nye talenter i dansk film og er på 25.000 kroner.
Super16 er en uafhængig filmforening, der har til huse på Nordisk Film i Valby. Den blev stiftet i 1999 af 16 instruktør- og produceraspiranter.
Foreningens anden og ældste årgang forbereder i øjeblikket produktionen af deres afgangsfilm, som i september får premiere i Empire Bio i København.
Det er i øvrigt forfatteren Paul Auster, der har fastlagt temaet for opgaven. msk

Péter Forgács i Malmø
*Malmø Konsthall vil i de kommende uger vise ni film af den ungarnske filmmager og kunstner Péter Forgács, der selv vil være til stede ved den første visning i aften kl. 19.
Forgács begyndte at filme i 70’erne. Som led i sin sociologiske forskning begyndte han i 1983 at indsamle amatørfilm, som han senere anvendte som materiale til sine egne film. Han beskriver sine værker som rejser i tiden, en privatlivets arkæologi.
Forgács arbejder ligeledes med videokunst, performance og installationer og har præsenteret sine værker i byer som New York, São Paolo, Tokyo og Wien.
Komplet program på www.konsthall.malmo.se msk

Kortest muligt
*Chefdirigentskifte Engelske Paul Mann bliver ny chefdirigent for Odense Symfoniorkester. Han afløser Jan Wagner på posten og har skrevet kontrakt fra sæsonstart 2005 til sommeren 2008.
*Forfattermøde I morgen kl. 18 kan man hos Paludan Bog
& Café i Fiolstræde i København høre Laila Ingrid Rasmussen fortælle om sin seneste roman, Stjernen, der tager udgangspunkt i forfatterens opvækst i Nansensgade i København i 1950-60’erne. Der er gratis adgang.
*DeeJay Awards Den officielle prisuddeling af Danish DeeJay Awards 2004 finder sted i Amager Bio i morgen aften kl. 20. msk

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her