Læsetid: 3 min.

OVERBLIK KULTUR

3. februar 2004

Rock ‘N’ Royal til de unge
*Under en samtale mellem hofchef Per Thornit og kronprins Frederik om hint forestående bryllup, der ikke behøver nærmere præsentation, bebudede den bedre mandlige halvdel, at »der jo slet ikke er noget for de unge«.
Derfor har kronprinsen taget initiativ til en rockkoncert i Parken 7. maj, så hele det kongelige bryllupsstads ikke udelukkende går op i officielle modtagelser og gallamiddage og klientellet også vil indbefatte folk med en indtægtskilde på SU-niveau.
Ikke færre end 40.000 mennesker indbydes til en tre timer lang koncert med blandt andre D:A:D, TV 2 og Sanne Salomonsen på plakaten.
Arrangørerne satser ifølge ritzau ligeledes på internationale navne, hvor australske Kylie Minogue anføres som et muligt bud.
»Mary og kronprinsen glæder sig utroligt til begivenheden, som jo har et helt andet koncept, end de begivenheder, som følger den kommende uge,« sagde Per Thornit på et pressemøde i Parken mandag.
Foreløbig otte danske virksomheder står bag projektet, der er tænkt som en bryllupsgave. Overskuddet fra billetsalget går til Red Barnet, som kronprinsen er protektor for.
Programmet til Rock ‘N’ Royal, som koncerten vil hedde, er sammensat af den tidligere leder af Roskilde Festival, Leif Skov, og vil bestå af 10-12 solister og 5-6 bands.
Billetsalget starter i dag med priser fra 200-500 kroner. Koncerten transmitteres direkte på TV 2. msk

Torben Weinrich fratræder
*Professor Torben Weinrich er fratrådt som leder af Center for Børnelitteratur ved Danmarks Pædagogiske Universitet.
Ph.d. Nina Christensen, der har været ansat siden 1998, konstitueres som leder af
centeret frem til 30. juni 2005.
Torben Weinrich har været leder for Center for Børnelitteratur fra dets oprettelse i 1998. Han fortsætter sit professorat på deltid med overordnet ansvar for centerets forskning, H.C. Andersen-projekt samt Forfatterskolen for Børnelitteratur. msk

’K.’ og Kaleidoskop i Canada
*Kaleidoskops teaterchef Martin Tulinius er just hjemvendt fra Vancouver i Canada med friske anmelderroser i håndbagagen.
Genopsætningen af K. i en co-produktion mellem Kaleidoskop og Rumble Productions åbnede den årlige festival PuSh, hvor den fik en overordentlig fin modtagelse af såvel presse som publikum. Et udpluk fra førstnævnte:
»Dette 80-minutters vidunder kunne ikke være en mere fyldestgørende hyldest til teatrets magi,« »afgjort denne bys første ’must see’ i 2004,« og »et begavet og i sandhed originalt værk, der lykkes som en fortætning af Kafka’s liv.«
Tulinius har med modtagelsen fået blod på tanden. »Det er mit håb, at K. fortsætter sin rejse,« siger han i en pressemeddelelse. msk

Elektronisk musik blåstemples
*Elektronisk musik er en kunstart i eksplosiv vækst.
Derfor vil Det Jyske Musikkonservatorium udbyde en række nye uddannelser inden for genren, der starter op i efteråret 2004. Der bliver tale om tre kandidatuddannelser, normeret til fem år, en to-årig videreuddannelse (master) i elektronisk musik samt en række efteruddannelsestilbud, oplyser dr.dk.
Således vil Det Jyske Musikkonservatorium for fremtiden også kunne tilbyde uddannelsessøgende, der arbejder kreativt og professionelt med elektronisk musik, en musisk uddannelse, der hidtil har været forbeholdt de mere klassiske genrer. msk

Kortest muligt
*Vita og den vide verden Vita Andersens Get a Life er allerede eksporteret. Norsk Gyldendal og forlaget Athene i Letland har underskrevet kontrakter på hendes første roman i 12 år.
nÅrets Björn Programredaktør Mikael Bertelsen fra DR2 er på grund af sine gode evner til at afdække »det glemte og det gemte« blvet kåret som ’Årets Björn’. Æren tildeles af Björn Afzelius’ Mindefond, som samtidig giver historikeren og forfatteren Ebbe Kløvedal Reich ret til at varme sig med samme titel. msk

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her