Læsetid: 2 min.

OVERBLIK - KULTUR

17. februar 2004


von Trier og den nordiske film
*En retrospektiv serie med Lars von Triers film bliver et af hovedindslagene på dette års Festival for Nordisk Film i den franske by Rouen i dagene 17. - 28. marts. På festivalens hjemmeside præsenteres von Trier som disse års mest kendte nordiske filminstruktør, skriver Ritzau. Programmet vil udover Triers mest berømte værker ligeledes omfatte flere kortfilm samt tv-serien Riget. Festivalen afvikles i år for 17. gang og indeholder også en officiel sektion, hvor en halv snes nyere spillefilm blandt andet konkurrerer om juryens hovedpris. Navnene på filmene er endnu ikke offentliggjort. msk

Wynona stopper
*Efter fem års samarbejde har den danske alt.-country-sekstet Wynona besluttet sig for at gå hver til sit. Wynona udgav i 2002 og 2003 pladerne Lost Hill og Santiago og har siden givet koncerter på en lang række danske spillesteder samt i Sverige, Norge og USA. For nylig deltog gruppen i den estimerede musikkonference Eurosonic i Holland. Samtlige medlemmer fortsætter med at lave musik i nye eller allerede eksisterende sammenhænge, oplyser pladeselskabet i en pressemeddelelse. Wynona runder behørigt af med en række koncerter her til lands: Musikcafeen i Århus (19.2), Rytmeposten i Odense (20.2), Det Bruunske Pakhus i Fredericia (21.2) og Loppen i København (16.4) for endeligt at lukke og slukke på Roskilde Festival i starten af juli.
Klaus Lynggaard skrev i sin anmeldelse af Santiago »Lad os håbe tredje gang bliver lykkens gang for Wynona«. Det er der hermed ikke noget der tyder på. msk

Tarantino juryleder i Cannes
*Den amerikanske filminstruktør Quentin Tarantino vandt i 1994 en guldpalme i Cannes for filmen Pulp Fiction. Når dette års vinder skal kåres i dagene 12. til 23. maj, får han som filmfestivalens juryleder medindflydelse på voteringen.
»For en filminstruktør og filmelsker findes der ingen større drøm end at være medlem af Cannes-juryen,« siger han i en pressemeddelelse fra festivalen. msk

Kant & Subjektivitet
*Fredag bragte Information en reportage fra sidste uges Kantkonference på Goetheinstituttet. Vi skylder at oplyse at Center for Subjektivitetsforskning i København var medarrangør af arrangementet, og at Cornelia Richter fra dette center var ansvarlig for konferencens plan og forløb.

Præcisering
*Information har 5. februar i artiklen ‘Striden om Krøniken’ skrevet, at Søren Espersen har haft kritiseret Krøniken for at være ulødig og forvrænget. Der skulle have stået, at Søren Espersen i et interview i Jyllands-Posten 3. december har kritiseret Krøniken for at »eksperimentere med sandheden« og »lege med samtiden«. Ulødig og forvrænget var således Jyllands-Postens udlægning af Søren Espersens udsagn, og ikke Søren Espersens egne ord. Det er desuden en fejl, når Søren Espersen bliver taget til indtægt for at have sagt, at serien går socialdemokraternes ærinde. Information beklager.

Kortest muligt
*Den amerikanske sanger Lenny Kravitz giver koncert i Forum i København 2. juni. Hans kommende og syvende album Baptism ventes ligeledes først på sommeren. Billetter via Billetmaskinen og TDC-butikker.

*Fri entré Astrup Fearnly museet i Oslo har haft seks gange så mange besøgende som normalt efter at museet i januar indførte fri entré. Tilgangen tilskrives dog også de aktuelle udstillinger på museet af kunstnerne Vibeke Tandberg og Olafur Eliasson, der tilsammen har fået 18.000 besøgende til at lægge vejen forbi museet på blot en måned.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her