Læsetid: 3 min.

OVERBLIK - KULTUR

13. februar 2004


Kære Michael...
*Anders og Andersine, Mickey og Mouse: Nok er Disneys figurer verdenskendte, men økonomien skranter i den gældsplagede underholdningskoncern, der udover ovennævnte har givet os tegneseriefigurer som Britney Spears og Christina Aguilera. Nu har USA største kabelselskab, Comcast, påbegyndt et fjendtligt overtagelsesforsøg med ordene »Kære Michael.« Comcast direktør, Brian Roberts, foreslår i et brev til Disney-direktør Michael Eisner en fusion, men venlighederne stopper da han må konstatere: »Det er ærligt du ikke vil være med.« Derfor forsøger Comcast nu at gå uden Eisner og direkte til aktionærerne med et bud 66 mia. dollar. Disney holder sin årlige generalforsamling i begyndelsen af marts. Comcast, der dominerer USAs kabelmarked, kan ifølge flere analytikere drage stor fordel af Disney’s katalog, der vil gøre firmaet til en storspiller på mediemarkedet. /nt

Fransk nyhedschef trækker sig
*Det er ikke kun i England at tv-chefer må trække sig på grund af politisk pres. Nyhedschefen for den statsejede, franske tv-station, France 2, har afleveret sin opsigelse. Stationen udsendte i en nyhedsudsendelse fejlagtige oplysninger efter korruptionsdommen mod den tidligere premierminister Alain Juppé. France 2 kommenterede dommen og hævdede at Juppé måtte trække sig fra sine politiske poster, men samtidig meldte den konkurrerende TF1 det modsatte og de fik ret. Fejlen har kostet France 2 dyrt. Nyhedschefen trak sig i onsdags og nyhedsoplæseren er blevet suspenderet i to uger. Det er ikke i sig selv opsigtsvækkende med politisk pres i de franske medier, men her var det ikke politikerne, men medarbejderne, der med to tredjedels flertal udtrykte mistillid til chefen. /nt

Dylan som film
*Bob Dylan har givet Paramount og Hollywood-producenten Todd Haynes lov til at bruge til at bruge hans musik i en såkaldt storfilm om Dylans liv. Filmens arbejdstitel er I’m Not There: Suppositions on a Film Concerning Dylan. »Filmen bliver inspireret af Dyland musik og hans evne til at genskabe sig selv igen og igen.« fortæller Haynes’ samarbejdspartner Christine Vachon. /nt

Tillykke
*»Uopdragen i 100 år – og det vil fortsætte!« lovede Hans Engell på lederplads i gårsdagens Ekstra Bladet – avisen som man ikke ved hvor man har, men som man må finde sig i. Lederen selv var nu ikke så uopdragen som man kunne ønske sig, snarere høflig og oplysende om, hvorledes læserne kunne vinde en bil. Engell havde travlt med at lægge afstand til moderorganet Politiken: »Det er i dag præcis 100 år siden, at Politiken for første gang sendte det ’ekstra blad’ på gaden med friske nyheder fra den russisk-japanske krig, som senere blev det det selvstændige – særdeles selvstændige! – dagblad Ekstra Bladet.« /nt

DR svigter nydanskere
*Nydanskere mangler et nuanceret syn på samfundet, fordi mange får deres viden fra hjemlandets tv-kanaler. DR svigter, siger det Radikale Venstres medieordfører Naser Khader i Berlingske Tidende. Han efterlyser svenske og norske tilstande, hvor public service-stationerne føler sig forpligtede til at informere indvandrere og flygtninge om ugens vigtigste begivenheder. DRs mangel på nyhedsprogrammer i tv på de vigtigste indvandrersprog er med til at hindre integrationen. »Som det er nu, er der mange, som mangler en dansk referenceramme. Det skaber en slagside, hvor de danner deres meninger ud fra de 30-40 kanaler, de henter ned via parabol,« siger Naser Khader. /nt

Telenor kigger på TV 2
*Det norske telekommunika-tionsselskab Telenor, der har den norske stat som hovedaktionær, holder et vågent øje med privatiseringen af TV2 og vil overveje at gå med i køberkabløbet, når og hvis den danske tv-station bliver sat til salg. /nt

Kortest muligt
*Danske tv-seere elsker tilsyneladende sms’er, og under afstemningen til Melodi Grand Prix gik det over gevind. Der blev sendt 203.498 sms’er.

*Børnekanalen Fox Kids skifter navn til ’Jetix’. Det nye navn tages i brug i Europa i efteråret og sker som led i en større relancering af stationen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her