Læsetid: 3 min.

De rige drenge slås igen

I Champions League er man nået til 1/8-finalerne. 16 hold kæmper om prestige, mange penge og et trofæ
24. februar 2004

Fodbold
Nu er det nu. I aften tages der hul på den nye runde i Champions League, og her hjælper ingen kære mor. Fedtspil er godt, men ikke godt nok, for nu tæller kun en sammenlagt sejr over to kampe, hvis man vil videre. Du kan ikke længere kigge dig over skulderen og håbe på ’resultaterne i de andre kampe’.
Med det forkromede overblik der ofte følger med det at sidde og kigge på listen over de medvirkende hold, ser det egentlig meget fornuftigt ud. Alle dem ’vi vidste’ ville gå videre, er der stort set, og overraskelserne er få og har i udskillelsesløbet været så velspillende, at deres medvirken i tirsdags-onsdagskampene er okay.
Sydlændingene har – ikke overraskende, lagt sig i spidsen. Fire lande, Spanien, Italien, Frankrig og Portugal leverer ni af de 16 ’knock-out’-kandidater til næste runde af Champions League. Fårene er blevet parkeret, og tilbage skulle være bukkene. Ved nærmere eftersyn kunne man dog godt fristes til at mene, at nogle af fårene har dukket sig, og er sluppet med, at dømme efter de aktuelle placeringer i de respektive ligaer. De iskolde parringer kan ses andet steds på siden, og de deltagende parter ved godt, at nu er det alvor. Hvis man altså vil noget med den her CL.
Bortset fra et par af de spanske klubber, er der tale om tophold fra de hjemlige ligaer, hold, der i vinterpausen kun forbigående har vist svaghedstegn, og for hvem selvtillid er noget medfødt. Det spanske efterslæb hedder Celta, hvis katastrofale sæson foreløbig har placeret dem på en 16. plads i den spanske liga, og med en sæsonform der i den grad har fået mange til at stille spørgsmålet om, hvor mange hold der har meldt afbud til CL, siden de stadig er med. Og det hedder Real Sociedad, der på en 13. plads har samme antal nederlag (10) som Celta, men to sejre mere. De skal pudsigt nok begge starte på hjemmebane, men mod henholdsvis Arsenal og Lyon er det næppe nok. Mon ikke der her satses mere på at redde røven i lokalturneringen. Også de gæstende holds øjeblikkelige styrke taget i betragtning?
’På papiret’ – ja, det hedder det altså stadig, er der et par opgør der godt kunne få det til at gibbe lidt i en relativt fodboldinteresseret fjernseer. Og vinderen i den kategori er naturligvis Bayern München-Real Madrid.
Denne signatur har det vanskeligt med at udtale sig om det tyske storhold uden at læne sig mere end kraftigt op ad injurielovgivningen, og efter weekendens 4-2 udesejr til Real, Carlos & Co. over Espanyol, godt nok et bundhold, men alligevel, ser vi frem til elegancens sejr over arrogancen. Eller i hvert fald en pæn uafgjort, så kommer der også flere betalende tilskuere på Bernabeu.

United og Chelsea
Tre engelske hold så langt fremme i turneringen er ikke hverdagskost. Dagsformen taget i betragtning bliver det meget synd for spanske Celta, også selv om de ikke har læst det ekslusive interview med Arsenals Thierry Henry i Ekstra Bladet, hvor han udtaler at »… jeg vil vinde alt«. Om han gør det i denne sæson er et åbent spørgsmål, men ’kanonerne’ fra London har haft sigtet rigtig godt indstillet den sidste måneds tid, og ikke mindst taget afstand fra Manchester United i kampen om det engelske mesterskab. Så meget, at Sir Alex Ferguson allerede for to uger siden lod meddele at det for United nu drejede sig om FA-cup’en.
United har nok tabt kampen om det indenrigs mesterskab, men bør nok ikke afskrives som seriøse kandidater til en europæisk titel.
Endelig må man forudse, at Chelseas bruttotrup på omkring 25 psykisk spinkle mangemillionærer får det mere end vanskeligt Tyskland.
De to italienske deltagere burde ikke få seriøse problemer. Men ’burde’ tæller ikke rigtig i den verden topholdene spiler bold i, idag, stadig lurer i baghovedet hos betragteren ’mistanken’ om skjulte dagsordener, der bl.a. omfatter den totale og ubønhørlige kamp om de lokale mesterskaber frem for en flot og indbringende international titel, en titel som de lokale fans, der trods alle klubbernes milliardsponsorkontrakter med diverse medier stadig finansierer en stor del af klubbernes vanvittige overforbrug ikke rigtig regner for noget.
Det er da pænt at vinde Champions League, f.eks., men det er ikke prangende.
Der kan ses frem til et par spændende fodbolddage, men lur mig, om ikke cirka 50 procent af kampene ender uafgjort, ikke mindst de opgør, hvor favoritterne optræder på udebane.

FAKTA
Kampprogram:
*Tirsdag:
Bayern München-Real Madrid, Celta de Vigo-Arsenal,
Lokomotive Moskva-Monaco, Sparta Prag-Milan

*Onsdag:
Deportivo de La Coruna-Juventus, Stuttgart-Chelsea,
Porto-Manchester United
Real Sociedad-Lyon

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her