Læsetid: 2 min.

Sex, Walker og Wiibroe

12. februar 2004

Spot
Jeg begriber det ikke. Det overgår min forstand, hvad der skulle være så fascinerende ved den amerikanske serie Walker, Texas Ranger. Guderne skal vide, at jeg har prøvet, for nære venner skamroser serien og har tilbragt mange timer med lunkne Wiibroe, hinanden og Chuck Norris, mens han på sin helt egen hårdhændede facon trak en streg i ørkensandet mellem rigtigt og forkert.
Jeg har næsten opgivet, men nu giver jeg den en chance til. At kalde ham Danmarks største Walker-fan er ifølge hans eget udsagn en underdrivelse, men Ronni ’Wa-Sho’ Nielsen må om nogen kunne fortælle mig, hvad der gør Walker til noget særligt.
»For det første ligger der noget autenticitet i, at Chuck Norris er ubesejret, seks-dobbelt verdensmester i karate. Så der er ikke trickshots eller stuntmen eller noget. Han kører hele lortet selv. Og os, der har lidt forstand på karate, ved, at det er topklasse, han udfører dér. Og så er han jo ikke så kommerciel som Steven Seagal for eksempel. Ikke nogen dyrt producerede blockbusters. Han holder sig sgu nede på det jævne med nogle kampsportsfilm og serier.«
– Jeg synes ellers hele tiden, jeg ser ham i sådan nogle latterlige tv-shop-programmer, hvor han reklamerer for ...
»Ja, o.k. det skal du så nok ikke citere mig for det dér. Det havde jeg ikke lige overvejet.«
– O.k. Derudover, er han så ikke en piv-ringe skuespiller?
»Det er der nogle, der mener.«
– Ja...
»Jeg siger ikke, at han ikke er, og jeg siger heller ikke at han er. (Pause) Men det er han.«
– Serien har også fået kritik for at være meget voldelig, fordi Walker ikke bruger sin pistol, men bare tæsker folk med bare næver.
»Det er hans fascination af mand mod mand-situationen. Han vil gerne afgøre det som rigtige mænd. Han går sine egne veje, hvorimod nogle af hans kolleger stagnerer lidt, fordi det hele går op i bureaukrati og regler og hvis jurisdiction, man er inde for. Det er Walker fuldstændig kold i røven over for. Jeg synes, der er sådan lidt back to basics over det hele. Og jeg har da respekt for, at han bare bruger sine næver i stedet for at skulle til at skyde.«
– Der er ikke så meget sex i serien, hvordan kan det være?
»Walker har jo forsvarsadvokaten Alex. Og det er tydeligt, at der er spændinger mellem de to.«
– Men han...
»Neeej, men det er fordi hans kone er død for nogle år siden, og han kan simpelthen ikke tillade sig selv at blive forelsket igen. Han føler, han svigter sin kone, hvis han begynder på et nyt forhold. Og det er tydeligt, at Alex er helt vild med ham. Han kan bare ikke.«
– Er det ikke et problem, at helten slet ikke er fizkarl?
»Det er et irritationsmoment, men det er også det, der er med til at gøre, at man alligevel ser det. For det kan kraftedeme ikke passe, vel? Nu må han tage sig sammen.«
Lad os krydse fingre for, at han tager sig sammen i nat.

*Walker, Texas Ranger, tv3 i nat klokken 02.55

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu