Læsetid: 2 min.

Anti-klimaks

10. marts 2004

Spot
Europæisk fodbold har fået et internationalt arvefjendeopgør. Når de 44 fodboldfødder fra Bayern München og Real Madrid i aften løber ind på Estadio Bernabeu i Madrid er det 10. gang de to klubber mødes siden 1999. Stemningen omkring kampene mellem de to giganter bliver måske aldrig helt den samme, som når Celtic møder Glasgow Rangers eller Inter møder Milan i de helt store lokalbrag, men det spansk-tyske stormøde har trods den geografiske afstand udviklet sig til en nyklassiker på den europæiske fodboldscene.
Indtil videre er det den bayerske effektivitet, der har været stærkest med seks sejre og kun t0 nederlag. Og der er tegn i sol og måne på, at den tendens fortsætter i aften. Tyskernes franske forsvarsduo, Sagnol og Lizarazu, ser ud til at blive deres skader kvit, og Bayern München nærmer sig i givet fald noget nær stærkeste opstilling.
Madrilenernes stjernestab er til gengæld svært amputeret. UEFA har netop stadfæstet Roberto Carlos’ karantæne og målkongen Ronaldo blev lårskadet i Real Madrids skuffende 1-1 kamp mod Santander. Endelig er Raul endnu ikke kommet sig over en ugegammel ankelskade, så meget tyder på, at Guti eller unge Javier Portillo får til opgave at lave ravage foran Oliver Kahns mål.

Det relative stjernefald (folk som David Beckham, Luis Figo og Zinedine Zidane er jo stadig med) er måske lige, hvad der skal til for at gøre kampen seværdig. For der har været langt mellem sukkerboldene i de to holds tidligere møder. Hver gang er der blevet pisket en stemning op, og medierne har lagt op til et brag af dimensioner.
Det er bare udeblevet, feset ud i et antiklimaks af taktik og forkrampet spil. Som om begge hold har følt, at resultatet var for vigtigt og modstanderen for stærk til, at de rigtig turde folde sig ud. Bayerns maskine har sat en stopper for Madrids ekvilibrister uden selv at kunne skabe andet end et enkelt mål af og til.
Så kryds fingre for, at spanske reservespillere og et tysk hold, der skal frem og score mål, er netop den kombination, der skal til for at Europas nyklassiker endelig lever op til forventningerne.

*3+ kl. 20.00: Real Madrid – Bayern München, direkte

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her