Læsetid: 2 min.

Han-bold

29. marts 2004

Spot
Der var engang, vi havde forskudte transmissioner. Hvor man kunne opleve værten i TV-Avisen bringe en advarsel, for nu sagde han altså resultatet af den kamp, der senere ville blive vist i uddrag. På samme kanal. Det sidste var så selvfølgeligt, at han selvfølgelig ikke sagde det.
Man skulle så rejse sig og gå hen og skrue ned. Værten ventede pænt i 5-10 sekunder så man kunne nå det. Og kort efter kunne man så skrue op igen. Og så bare vente i spænding på at den forskudte transmission i uddrag gik i gang.

Det besynderlige er, at de tv-oplevelser stadig sidder i kroppen. De var for mit vedkommende planlagt uger i forvejen. Man vidste, at den aften skulle man se den kamp.
Tiden var sat af til det. I dag er det meget anderledes. Nu ser man i programmet om der er noget at se i aften. Det er der som regel. Men bagefter har man glemt hvad. Selv om det er direkte. Og i farver. Og selv om hele præsentation er langt mere kvalificeret. Overflod avler forfladigelse.

Det bedste af det, der var engang, var forskudte arvefjende-opgør. Jeg husker stadig dengang Gunnar Nu Hansen ikke kunne nære sig. Danmark havde efter årtiers tørke endelig vundet over Sverige i Sverige. Den forskudte transmission går i gang.
Og Gunnar Nu Hansen proklamerer, at han er nødt til at fortælle, at Danmark har vundet den kamp, der ikke er sendt endnu, men for længst er spillet – og som vi skal til at se nu. Man tilgav ham. Fordi suset over at havde slået arvefjenden var så stort, at det faktisk var en større nydelse at se kampen med bevidstheden om, at denne gang ville det lykkes.

Arvefjende-opgørene mod svenskerne har gang på gang demonstreret en besynderlig lovmæssighed. At svenskerne ikke har de bedste spillere. Hverken i fodbold eller håndbold. Men de har altid det bedste hold. Deres organisation er ganske enkelt bedre. Eller rettere var.
For mon ikke danskerne viser sig stærkere til EM i fodbold i Portugal til sommer, hvor arvefjenderne er i samme pulje. Og mon ikke Danmark slår svenskerne i aftenens håndboldkamp. Sidst blev det 34-28 i dansk favør. Det er måske det eneste, der er blevet bedre i tv: Danmark er begyndt at slå svenskerne regelmæssigt. Så pyt med at det er direkte.

*DR1 18.55. Håndboldlandskamp: Danmark –Sverige (M)

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu