Læsetid: 2 min.

Danmarks dummeste dyst

16. marts 2004

Spot
Lad det være sagt med det samme: Lillian hader at bakke. Og da hun bliver bedt om at gelejde bil med campingvogn ind på en campingplads i mørke, kommer hun i vanskeligheder. Der dystes i disciplinen ’Danmarks værste bilist’ med undertitlen: Konkurrencen, ingen vil vinde, og Lillians kandidatur til den tvivlsomme titel står stærkt, her i programmets afsluttende runder.
Hun er programmets »fynske svigermor«, og fremstår en anelse fortabt – på den frejdige måde. Hjælpen er dog lige ved hånden. I dagens anledning har hun nemlig taget brillerne på. »Så kan jeg bedre se,« som hun siger. Så langt så godt. Med i bilen har Lillian sin svigerdatter, som bliver kommanderet ud for at hjælpe med at dirigere hende på plads. Men lige lidt nytter det. Trods ihærdige forsøg lykkes det ikke rigtig for Lillian at regne ud, hvilken retning hun skal bakke i. Til sidst beder en kærligt resignerende svigerdatter hende da også om at give op. Men Lillian ser det ikke som et nederlag. »Vi har ikke lagt noget ned,« konstaterer hun tilfredst, med et fynskklingende tryk på ned, der ikke skal forsøges gengivet her.
Det har tilgengæld Alin, der dumper til prøven, fordi han uforvarende har bakket ind i en grill med glødende kul, der vælter og ligger og ulmer i græsset, indtil et enigt dommerpanel beslutter sig for at gribe ind og afværge en potentiel katastrofe.

Ved programmets slut skal samme panel, bestående af racerkøreren Jason Watt, en repræsentant fra Rådet for Større Færdselssikkerhed og psykologen Mette Møller, der er trafikforsker hos Danmarks TransportForskning, afgøre, hvem der fortjener at blive stemt ud af programmet og tilbage i trafikken.
Henrik fra Skive løber med oprejsningen for at have parkeret bil og campingvogn »meget overbevisende« samt, som den eneste, at undlade at køre over for rødt tidligere i udsendelsen. I tillæg vinder han en tur på en hollandsk flodpram.
»Mød husmoderen, der ikke kan finde koblingspunktet, ikke kan bakke, og som taler uafbrudt – undtagen når hun falder i søvn bag rattet!« Sådan præsenterer TV 2 programmet, der er mere underholdende, end det er oplysende. Færdselspolitiet har dog svært ved at se morskaben i udsendelsen, hvor deltagerne er til så stor fare for sig selv og andre, at man har besluttet at se dem nærmere efter i (køre)kortene. Der forlyder ikke noget om, hvorvidt vores fynske svigermor er i blandt, men man har sine begrundede anelser.
I aften skal deltagerne manøvrere en varevogn ladet med antikviteter gennem en labyrint og forsøge sig på glatførebane.

*TV 2. 20.oo: Danmarks værste bilist.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her