Læsetid: 2 min.

Dong!

20. marts 2004

Spot
Tipslørdag. Hvilket hankønsvæsen født før 1985 kender det ikke? De færreste, for sure. At sidde dér foran flimmeren og lade sit humør pendulere mellem det ekstatiske og det gnavne, alt efter hvilken en britisk ligacup-kamp der nu er scoret i.
Oh, at krølle sine 13 kryds sammen og konstatere, at det heller ikke i denne uge gav jackpot at satse på Wolverhampton, Cardiff, Stoke eller hvad alle de andre taberhold syd for Premier League nu en gang hedder.
Eller at tvinge sin fjerde håndbajer ned i 1. halvlegs 25. minut, fordi man tilfældigvis godt kunne finde ud af at udvælge sig de målrige kampe, når drengene i 9.U hver lørdag legede ’Dong’.
Hvad er dong så, spørger hvor læser måske. Jo, dong er andet end Dansk Olie og Naturgas, der i øvrigt også lægger navn til den nationale landspokalturnering. Dong er lyden, som annoncerer, at der er lavet mål i tipskampene. Dén lyd, som – mens drengene ser bold i sofaen – får en blondine til at åbne hoveddøren for at tjekke, hvem der ringer på i Dansk Tipstjenestes lige lovlig generaliserende tv-reklame. Hallo, kukkuk - det kunne en brunette sgu da også have fundet på!

Og så lægger dong altså navn til en af de fjollede druklege, der gennem årene har fordærvet den danske ungdom og ikke mindst dennes levertilstand.
Reglerne er enkle: Hver gang lyden lyder, skal et medlem af selskabet – alt efter hvilken en af tipskampene, der er scoret i – åbne og bunde en øl.
Normalt har deltagerne hver især tre opgør at slukke tørsten til, og så er den tv-transmitterede kamp selvfølgelig fælles. Det kan godt være svært at komme igennem overtiden uden at gå over tiden, skulle jeg hilse og sige.
Om eventuelt inspirerede får noget at hælde ned i eftermiddag (eller må nøjes med at kommentatorerne hælder vand ud af ørerne), når TV3+ gør sig med god gammeldags tipslørdag, bliver bl.a. op til OB og Brøndby i tv-kampen.
Hvis Laudrups tropper gentager kunststykket og igen lukker seks mål ind, bliver det til at brække sig over ligegyldig hvad ...

*Lørdag kl. 16, TV3+: Tipslørdag

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu