Læsetid: 1 min.

Fotografiet på retur

6. marts 2004

*Den amerikanske kunstner David Hockney, der tidligere har fremstillet fotocollager som del af sit kunstneriske virke, langer nu ud efter det digitale fotografi, som han mener, vil aflive fotografiet som kunstform. »Der er ingen grund til at tro på et fotografi taget efter en bestemt dato, fordi det ikke vil være lavet efter samme principper som Cartier-Bresson lavede sine billeder. Vi ved, at han ikke beskar dem – han var mester i sandhedsfotografi,« siger Hockney i The Guardian.
Han stempler fotografiet som »kedeligt« og underlegent i forhold til maleriet, der i højere grad er i stand til at indfange skrøbeligheden.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her