Læsetid: 1 min.

Klein er stor

2. marts 2004

Spot
Sebastian Klein er en af de mest talentfulde børne-underholdere dansk tv for tiden kan byde på. Bedst er han som Doktor Pjuskebusk i DR-TVs Naturpatruljen, hvor han er den mentalt fraværende dyreekspert, der spiller sammen med de mere udfarende Martin og Ketil.
Naturpatruljen byder på det politisk ukorrekte indslag »Gæt en lort« samt de betydeligt mere korrekte og voldsomt overspillede redningsaktioner, hvor for eksempel en rødspætte kan blive skubbet ud på dybere vand, hvis den er ved at gå på grund.

Klein er også værten bag »Anton min hemmelige ven«, hvor han laver en god portion havregryn med mælk og sukker.
Lige inden den gode Sebastian skal til at skovle den appetitlige morgenmad i sig, bliver han afbrudt af sin hemmelige og aldeles usynlige ven Anton, hvis speciale er ulækre madder.
Havregrynene bliver øjensynligt aldrig spist, men ned ryger de ulækre madder. Det er godt børne-tv, fordi der indgås en lidt forbudt alliance med de små seere:
Nu laver vi sammen noget, som de voksne ikke kan lide.

Sebastian Klein tilbyder et foredrag om børne-tv. Han er i stald hos bookingfirmaet Blue Art Booking, hvis hjemmeside fortæller således:
»Ved hjælp af videoklip fra kendte børneprogrammer som ’Naturpatruljen’, ’Anton min hemmelige ven’ og ’Kaninlandet’ fortæller Sebastian om hemmelighederne bag ’godt børnefjernsyn’ og om faldgruberne ved ’dårligt børnefjernsyn’,« lyder det i lanceringen af foredraget. Prisen opgives til at være 9.000 – 12.000 kroner.

Det efterlader mig med en dårlig smag i munden, at DR-værter i diverse husmoderforeninger skal skumme fløden af deres licensfinansierede erfaringer om, hvad børn kan lide – så må DR hellere give værterne en løn, de kan leve af.
Men jeg er sikkert bare gammeldags. Og børnene er ligeglade.
Også i aften hvor Sebastian Klein tager hul på serien »Afrikas Øje« hvor jagten går. For hvem er verdens hurtigste dyr?

*Fjernsyn for dig DR-TV klokken 18.00

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her