Læsetid: 2 min.

Bliver i luften

Det ser ud til at kaospiloterne forbliver luftbårne, når bestyrelsen mødes i weekenden
5. marts 2004

Kaospilot
Både ledelse og bestyrelse for kaospiloterne er præget af optimisme op til weekendens møde, hvor den endelige beslutning om uddannelsens fremtid skal træffes.
På mødet skal bestyrelsen tage stilling til to forskellige forslag til, hvordan uddannelsen kan overleve økonomisk. Siden V, K og DF indgik finanslovsforlig for 2004 og besluttede, at statens tilskud til kaospiloterne på 5,5 millioner om året skulle falde bort, har der unægtelig været temmelig meget turbulens. Uddannelsens midler forsvandt pludseligt og uden varsel, og ledelsen måtte i gang med at undersøge alternativer. Det første alternativ viste sig at være Tuborgfondet, der donerede 1,6 millioner kroner. Lige nok til at uddannelsen kunne køre videre indtil sommerens 2005. Men hvad så derefter?
Ifølge rektor for kaospiloterne og radikalt medlem af byrådet i Århus, Uffe Elbæk, har ledelsen fundet frem til to både interessante forslag. Det ene er en lokal løsning, som indebærer, at uddannelsen, og dermed også arbejdspladserne, bliver i Århus. Det skal muliggøres ved en såkaldt partnerskabsmodel, hvor Handelshøjskolen i Århus og kaospiloterne arbejder tæt sammen fagligt.
»Kaospiloterne ville få Handelshøjskolen som garant for det faglige niveau. Og Handelshøjskolen ville kunne lade sig inspirere af kaospiloternes pædagogik, iværksætterånd og højt motiverede uddannelsesmiljø,« mener Uffe Elbæk.

Forslagene kan mikses
Han håber, at en sådan partnerskabsmodel ville kunne omvende V og K og måske endda også DF, der ellers har hørt til blandt uddannelsens ivrige kritikere.
»For forudsætningen for at realisere partnerskabsmodellen er, at højrefløjens politikere alligevel skulle få lyst til give penge til uddannelsen.«
Det andet forslag går på at flytte uddannelsen til Sverige. Rektor og udviklingschef fra universitetet Malmö Högskola har nemlig vist stor interesse i uddannelsen. Og her er pengene sikret i og med, at det er den svenske stat, der driver universitetet.
Uffe Elbæk tror, at bestyrelsen vil lytte med interesse til begge forslag.
»Jeg er glad for, at vi i ledelsen har to forslag parat, som vi selv gerne ser realiseret.«
»Jeg tror personligt, at bestyrelsen vil beslutte at arbejde videre med begge løsninger,« siger han.
Til det siger formanden for bestyrelsen, Steen Hildebrandt, der dog er lidt tilbageholdende med at melde for klart ud inden bestyrelsen har haft anledning til at mødes og drøfte mulighederne:
»Vi er meget offensive, vi vil videre af nye spor – vi vil diskutere nye udviklings- og vækststrategier. Og så er der ingen, der siger, at de to forslag udelukker hinanden. Måske begge dele kan kombineres.«

FAKTA
Kaospiloterne
*Kaospiloterne er en videregående uddannelse, der varer tre år. Der undervises i ledelse, innovation, kreativitet og interkulturel forståelse. Efter endt uddannelse bliver mange iværksættere eller selvstændige. Uddannelsen har eksisteret siden 1991. *Indtil 2004 blev uddannelsen drevet af statens midler og af egenbetaling. *Der går 35 elever på hver årgang.
* www.kaospilot.dk

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu