Læsetid: 3 min.

MedieOverblik

5. marts 2004


Disney-aktionærer i fortsat oprør
*Michael Eisner, der har været Disneys chef i næsten 20 år, oplevede på selskabets generalforsamling onsdag, at 43 procent af aktionærerne stemte imod at lade ham fortsætte som både bestyrelsesformand og koncernchef.
Eisner er ifølge New York Times berygtet for en enevældig lederstil og er senest kommet i modvind på grund af koncernens trængte aktiekurser. Afstemningen var ikke bindende for bestyrelsen, som valgte at give eks-senator George Mitchell titlen som formand for bestyrelsen, mens Eisner fortsætter som koncerndirektør med bestyrelsens opbakning.
Mitchell måtte notere sig personlig modstand fra 24 procent af aktionærerne, og mange analytikere mener derfor, at aktionæroprøret vil fortsætte. Mitchell og Eisner er nære venner. Modstanden anføres af de tidligere bestyrelsesmedlemmer Roy Disney, som er nevø af grundlæggeren Walt Disney, og Stanley Gold. De sagde i en erklæring, at »afstemningen sender en klar og tydelig besked om, at der er behov for dramatiske forandringer nu.« /nt

BBC-legende stopper
*Hver uge i 58 år har BBC-reporteren Alistair Cooke leveret legendariske reportager fra Amerika. Nu har den 95-årige besluttet sig for at stoppe og dermed slutter en af verdens ældste radioserier, skriver NRK.
En af Alistair Cookes første reportager omhandlede et B25-bombefly, som mistet retningen i tågen en tidlig morgen i 1945 og ramte Empire State
Building i New York. Flyets besætning og 14 personer som arbejdede i bygningen omkom, men kun fire etager blev ødelagt.
I 58 år har »Letter from America« fortolket amerikansk kultur og politik for millioner af lyttere. I alt sendte Alistair Cooke 2.869 breve fra Amerika. Hans stemme er nærmest indgraveret i BBC-lytternes DNA-molekyle, siger chefen for BBC Radio 4, Helen Boaden. /nt

TDC lancerer tv via internet
*Det tidligere statsmonopol TDC lancerer inden årets udgang Video-On-Demand via internettet. Dermed kommer danske husstande til at kunne modtage tv på endnu en ny måde – når som helst og uafhængigt af de kendte tv-kanaler, skriver Børsen. Lanceringen kan på sigt vende op og ned på alle hidtidige strukturer for både indholds- og distributionsaktører og gøre TDC til en kontrollerende spiller på det danske tv-marked. TDC offentliggjorde fornylig, at selskabet alligevel ikke ville byde på TV 2. Forklaringen var netop, at TDC ikke ville binde sig for tæt til en enkelt indholdsleverandør. /nt

Jagt på sortseere
*DR satser på fællesskabsfølelsen med sit slogan: ’Vi er fælles om licensen’. Men ikke fælles nok og derfor får godt 300.000 husstande fra onsdag en hilsen fra DR Licens, hvor de bliver spurgt, om de er tilmeldt den rigtige licens. Brevene går ud til alle husstande, som aldrig har betalt licens til DR, samt husstande, som har frameldt sig licens-betalingen. Derudover vil alle, der alene betaler radio- eller sort/hvid-licens også få en hilsen, hvor de spørges, om de muligvis skulle have anskaffet sig et farvefjernsyn i mellemtiden. /nt

TV 2: Flere nye kanaler
*TV 2 er parat med flere nye tv-stationer i løbet af et par år – foruden lanceringen af TV 2 Charlie til efteråret, skriver Berlingske Tidende. Adm. direktør for TV 2, Peter Parbo, taler om mange flere tema-kanaler og udelukker ikke en sportskanal. Han understreger dog, at der ikke kommer flere kanaler i år, men udelukker ikke en »lillesøster« i 2005. /nt

Kortest muligt
*Tabloidaviserne BT og EkstraBladet fik i andet halvår vækst i læsertallene, på trods af faldende oplagstal. Ekstra Bladet fik en fremgang på syv pct. til 530.000 daglige læsere. /nt

*Trods salget af Carslberg har norske Orkla ingen planer om at sælge Det Berlingske Officin med Berlingske Tidende i spidsen, skriver... Berlingske Tidende. /nt

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her