Læsetid: 2 min.

Øjenskygge, forlygter og skørter

27. marts 2004

Spot
Jeg kender en pige, hvis far er racerkører. Og ikke bare sådan ude på de jyske landeveje. Han er tidligere femdobbelt Danmarksmester i standardvogne. Når han ikke kører bil, er han mekaniker i en forstad til Århus, hvor forgyldte pokaler står side om side i privaten som vidnesbyrd på mangen en triumf i ringen. Her er tale om en mand, som virkelig brænder for biler.
Det har også smittet af på min veninde. Ikke så få gange har en umiskendelig accelererende motorstøj lydt i baggrunden under vores telefonsamtaler, ligesom jeg i hendes selskab ofte har ladet mig lokke til at se Formel 1 med brødrene Schumacher bag rattet, Le Mans med det danske håb Tom Kristensen eller den mere letfordøjelige dukkefilm, Bjergkøbing Grand Prix.

Selv om jeg aldrig selv har taget kørekort, ved jeg en hel del om biler. Ikke mindst fordi jeg i en ikke så fjern fortid tjente til brødet som såkaldt terminalist ved en annonceavis sideløbende med studierne. Med mig har jeg en enorm kompetencebank af aldeles ubrugelig paratviden om alt fra de firehjulede til tropiske fisk. Her var – et forsigtigt bud – 40 procent af kunderne skrothandlere, bilsælgere og privatpersoner med behov for at afhænde en bil af ældre eller nyere årgang eller alskens tilbehør og reservedele.
Og der var det nyttigt at vide, at øjenskygge ikke er et kosmetisk produkt testet på dyr, hækspoiler ikke et have-redskab, og at skørter ikke har det fjerneste med luftig benbeklædning at gøre. Ellers var opremsningen i rørets anden ende det pure nonsens.

Denne uges temalørdag er dedikeret til bilentusiaster. Og på trods af bilens mange feminine attributter, har man valgt den potente titel: biler, brøl og bobler.
Her handler det nemlig om de modeller drengedrømme er gjort af, hestekræfter, værkstedshumor og gør-det-selv-tips. Der er både film, bilmesse, Aston Martin, Alfa Romeo, Rolls Royce, Folkevogne og Mercedes på programmet. Og så er der tilmed gjort plads til bilhaderne.
Med andre ord: Nye bilister kan begynde her. Der er meget at lære.

*DR 2, 19.30: Temalørdag. Biler, brøl og bobler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her