Læsetid: 1 min.

OVERBLIK - I DANMARK

26. marts 2004

Vandmiljø skal beregnes
*Et kort møde mellem regeringen og Folketingets partier onsdag aften om en ny Vandmiljøplan III endte, uden at parterne nåede nærmere en aftale. Som optakt til mødet havde en samlet opposition fremlagt deres bud på en ny vandmiljøplan med forslag om blandt andet en reduktion af kvælstofudledningen på 20 procent, en halvering af fosforudledningen, en fordobling af Danmarks naturarelaer og et stop for udvidelserne af svineproduktionerne. Efter mødet ville miljøminister Hans Christian Schmidt ikke afvise oppositionens udspil, men vil gerne regne på, hvad det koster, inden partierne mødes igen. »Noget af det her ser meget dyrt ud, og derfor må vi have beregnet, hvad det kommer til at koster. Men at det kommer til at koste, det er vi enige om. I alle tilfælde skal vi jo også finde hinanden i en fælles finansiering,« sagde Hans Christian Schmidt til Ritzau. Forhandlingerne fortsætter i dag.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu