Læsetid: 2 min.

OVERBLIK - Kultur

30. marts 2004

Museer brandsikres
*De ældre rum på Statens Museum for Kunst ikke er behørigt adskilt fra den ikke brandhæmmende væg- og loftbeklædning. Derfor skal vægbeklædningen udskiftes og lofter og etageadskillelser brandsikres for godt 40 millioner kroner.
Også Louisiana får 30 millioner kroner fra staten til brandsikring af museets faciliteter. Støtten er et bidrag til en modernisering af museet, hvoraf Louisiana selv har tilvejebragt 150 millioner kroner fra private fonde. Museet mangler yderligere seks millioner kroner til at finansiere brandsikringen.
Brandsikringsprojekterne er led i regeringens jobpakke, der skal sætte flere i arbejde. Derfor har kulturminister Brian Mikkelsen har bedt Folketinget finansudvalg godkende beløbene, oplyser Ritzau.
msk

Nordisk Råd stifter filmpris
*I forbindelse med Nordisk Råds 50 års jubilæum i 2002 modtog den finske instruktør Aki Kaurismäki undtagelsesvist en særlig filmpris for Manden uden fortid. De nordiske kulturministre har nu vedtaget at indstifte en permanent Nordisk Råds filmpris på 350.000 danske kroner, der skal uddeles hvert år sammen med rådets øvrige priser til litteraturen, musikken og miljøet.
Hvem der kan indstilles til prisen, og hvordan vinderen kåres klarlægges på ministrenes næste møde i juni.
Nordisk Råd blev stiftet i 1952 med kulturen som kerneområde og har til formål at sætte fokus på de professionelle nordiske kunstnere samt støtte kultur, der kan samle folkeslagene i de nordiske lande. Tidligere leder af Nordisk Ministerråds afdeling for kultur, uddannelse og forskning, Ann Sandelin, skal evaluere rådets arbejde i en undersøgelse, der præsenteres på Nordisk Råds session i Stockholm til efteråret, skriver dr.dk. msk

Åbent brev til MTV
*I et åbent brev til musikkanalen MTV protesterer uafhængige pladeselskaber i Frankrig, Tyskland, Holland, Danmark, Sverige og Storbritannien mod kanalens nye udspil til en betalingsordning for de musikvideoer, der vises på kanalen. Ifølge selskaberne er MTV’s bud »langt under den økonomiske og kulturelle værdi og prismæssigt under halvdelen af den tidligere aftalte pris,« skriver Dagens Nyheter.
I brevet hævdes ligeledes, at MTV har truet med helt at ophøre med at vise videoer med kunstnere fra de uafhængige pladeselskaber, såfremt disse ikke accepterer de nye »helt uacceptable« vilkår.
Brevskriverne er overbeviste om, at MTV uden kunstnere som eksempelvis The White Stribes, Dizzee Rascal, Franz Ferdinand, Badly Drawn Boy, Mis-Teeq og The Prodigy ender som »en hvilken som helst anden mainstream kanal,« og slutter: »Good luck, MTV!«. msk

Kortest muligt
*Revy Som noget nyt arbejder en lang række danske revyer sammen om en fælles hjemmeside, hvor det fremgår, hvornår revyerne spiller, og hvem der medvirker. Adressen er
www.revydanmark.dk
*Udsolgt Det Kgl. Teaters første egentlige rytmiske koncert med Alicia Keys 16. juni blev udsolgt på blot 16 minutter. Godt 1.200 var sat til salg. msk

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her