Læsetid: 2 min.

OVERBLIK - KULTUR

4. marts 2004


DR har retten til P5
*Østre Landsret stadfæstede i går byrettens afgørelse i sagen mellem Danmarks Radio og Sky Radio om rettighederne til navnet P5. Dermed fik DR for anden gang rettens ord for, at P5 er et varemærke, der tilhører DR.
Den femte landsdækkende radiokanal Sky Radio ønskede at bruge navnet Sky Radio P5 som naturlig forlængelse af den eksisterende programflade. Det er nu endelig blevet afvist af Østre Landsret, efter at Sky Radio valgte at anke byrettens afgørelse af sagen. Radiodirektør i DR, Leif Lønsmann er glad for kendelsen: »Lytterne skulle nødigt forveksle DR med de kommercielle radioer, og derfor har sagen været meget vigtig for os«. msk

Børnebogskonkurrence
*Gyldendal udskriver i samarbejde med forlag fra Norge, Sverige og Finland en stor billedbogskonkurrence, som er åben for alle, der med en god og illustreret historie kan begejstre børn i aldersgruppen tre til ni år. Bidraget skal bestå af et manuskript og tilhørende illustrationer og må gerne være resultat af et samarbejde mellem en forfatter og en illustrator.
Den danske vinderbog udgives af Gyldendal og, såfremt den kåres som nordisk vinder, også af de andre deltagende nordiske forlag. Den hjemlige vinderbog honoreres med 50.000 kroner, mens den nordiske ditto tildeles 100.000 kroner.
Sidste indleveringsdag for bidrag er 15. august i år. Betingelser og regler for konkurrencen kan ses på: www.gyldendal.dk msk

Poesisæsonen starter
*Poesiorganisationen, der kalder sig for Øverste Kirurgiske, slår i aften portene op for en ny oplæsningssæson på LAB. Det sker med deltagelse af følgende forfatterstemmer: Peter Højrup, Maja Lee Langvad, Maria Dixen, Claus Beck-Nielsen (1963-2001), Jens Blendstrup og Thomas Krogsbøl. Adressen er Vesterbrogade 107B, tidspunktet kl. 20 og entreen er gratis. msk

Kortest muligt
*McCartney Billetterne til Paul McCartneys stort opslåede koncert på Horsens Stadion 8. juni sættes til salg fra på lørdag. Der er 20.000 at vælge imellem, men tilhængere vil vide, at man skal være hurtigt ude.

*Filmpriser På Mexico Citys Internationale Festival for Moderne film, der netop er afviklet, modtog Linda Wendel prisen for bedste kvindelige instruktør for spillefilmen Baby, mens Ulrich Thomsen vandt en pris for bedste skuespiller for sin rolle i Per Flys Arven.
msk

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her