Læsetid: 3 min.

OVERBLIK - KULTUR

22. marts 2004


Danske DeeJays organiseres
*Vilkårene for DeeJays her til lands har siden erhvervets fødsel i 1960’erne været under al kritik, og siden 1999 har de danske DeeJays arbejdet på at blive en del af det organiserede arbejdsmarked. Nu er de endelig blevet optaget som en del af Restaurationsbranchens Forbund (RBF).
Det er en broget skare, der nu bliver organiseret. De fremtidige medlemmer spænder fra mobil-DeeJays i randområderne over mainstream til højt profilerede DeeJays med internationalt potentiale, som hidtil har været organiseret i interesseorganisationen DDJO – Dansih DeeJay Organization, som nu også indgår som en landsklub under RBF.
DDJO’s formand Morten Brønnum udtaler: »Det er et kæmpeskridt i vores rimelige kamp for tidssvarende forhold – branchen er jo til tider 100 år efter nutidens normer. Vi håber på en positiv dialog med arbejdsgiverne, som, vel også må være interesseret i seriøse medarbejdere, der er ’klædt på’ til opgaverne«. msk

Priser til danske film i Sofia
*Christoffer Boes Reconstruction vandt Den Internationale Jurys Grand Prix For Bedste Film på Sofia Internationale Filmfestival i Bulgarien, som netop er afviklet. Lars von Triers Dogville modtog Publikumsprisen for festivalens mest populære film.
Juryen begrundede sin pris til Reconstruction med, at det er et »universelt tema fortalt i en meget usædvanlig form. Vi håber, det vil få unge filmmagere til at indse, at der er mere end én måde at fortælle en historie på«. msk

RECession-festival i Århus
*Arrangørerne bag den alternative Århus-festival RECession har just offentliggjort navnene til begivenheden, der finder sted 6.-8. maj på byens spillesteder – Train, VoxHall, Musikcaféen samt i Musikhuset.
Helt i festivalens musikalske ånd er der tale om fremtrædende kunstnere inden for alternativ rock og electronica, i år garneret med lidt hip-hop. Blandt rock-hovednavnene kan nævnes Arab Strap, Wiilard Grant Conspiracy og Swell, mens det på den elektroniske front drejer sig om Dat Politics, Vladislav Delay og Pole På hip.jop-siden er der tale om blandt andre DJ Static & Nat Ill, Freestyle
Freakshow feat. Ole Omkvæd og Per Vers. Derudover I Am Kloot, kid606, Blue Foundation, Lise Westzynthius, Aerogramme, Tenderloud, PowerSolo og The Bug, skriver Gaffa.dk. msk

Eventyrlig musikdramaturgi
*En 22-årig studine ved Institut for Dramaturgi på Aarhus Universitet, har vundet H.C. Andersen prisen – en musikdramatisk konkurrence med en præmiesum på 150.000 kroner. Marie Markvard Andersen er både dramatiker og komponist på sit værk, der er blevet indsendt til en fagkomité sammen med 35 andre forslag.
Formålet med konkurrencen er at sætte gang i udviklingen af et nyt musikdramatisk værk, som bevæger sig i et univers inspireret af H.C. Andersens verden, og som kan opføres af en amatørscene.
Vinderen skal aflevere det færdige værk 1. oktober. Herefter skal det uropføres i 2005 sammen med de øvrige markeringer af eventyrdigterens fødselsdag, skriver Ritzau. msk

Midnatsåbent i Berlin
*Grundet en overvældende publikumstilgang til den pågående udstilling har Neue Nationalgalerie i Berlin besluttet at forlænge åbningstiderne.
Det er kun et par uger siden, at galleriet slog dørene op for en udstilling med mesterværker fra Museum of Modern Art (MoMA) i New York. Ikke desto mindre har mere end 100.000 løst billet.
Udstillingen varer frem til midten af september. msk

Kortest muligt
*Poesi Vinderen af årets kritikerpris – hr. Peter Laugesen beærer i aften kl. 19.30 Nørrebro Bibliotek med et besøg og en svingende oplæsning, der ligesom kaffen er gratis.
*Farvefotografi Det er i dag 100 år siden, at et farvefotografi dukkede op på Daily Illustrated Mirrors forside.
*Dokumentar I 2003 drog forfatteren og dramatikeren Stig Dalager til Israel med et videokamera for at få sat ansigt på den uløselige konflikt i Mellemøsten. Det er der blevet en vedkommende dokumentarfilm ud af med titlen Mørke og forsoning.
Den havde premiere i Vester Vov Vov tidligere på året. 8. april har den tv-premiere på dk4 kl. 20.30. msk

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu