Læsetid: 3 min.

OVERBLIK - KULTUR

16. marts 2004


Råddent lig på udstilling
*Et britisk museum planlægger at udstille et ligs forrådnelsesproces i en glasmontre, for at de besøgene skal kunne se, hvilken skæbne, der venter dem, når de dør.
Ifølge Sunday Times forhandler The Science Museum i London, der står bag udstillingen, ligeledes med et tv-selskab om rettighederne til at filme det nedbrydende forløb.
Museet har søgt råd og vejledning hos patologer og andre eksperter til den morbide iscenesættelse.
En talsmand for museet siger ifølge Aftenposten: »Vi vil bruge en person, som har givet tilladelse til at udstille sin krop i forbindelse med en udstilling om døden. Ideen er, at man skal kunne se, hvordan kroppen nedbrydes, på samme måde, som den ville have gjort i kisten«.
Glasboksen skal forsegles og udstyres med et særligt ventilationssystem, der skal afværge den stank, der vil brede sig i takt med, at liget rådner.
The Science Museum understreger, at den endelige beslutning om at gennemføre den makabre udstilling, endnu ikke er truffet, og at man fortsat er i færd med at udrede de etiske spørgsmål, der er opstået i takt med ideen. msk

MoMA sælger ud
*Hvad stiller man op med gamle malerier, som ikke længeere finder anvendelse? Man sælger dem.
Sådan ræsonnerer man på Museum of Modern Art i New York, hvor man har besluttet at skille sig af med kunstværker af Picasso, de Chirico, Dubuffet, Chagall og Pollock.
Det drejer sig i alt om ni værker, der nu skal bortauktioneres på Christies og forventes at indbringe en sum af cirka 200 millioner kroner. MoMA, der skal flytte tilbage til nyrenoverede lokaler på Manhattan, har trods udvidelsen ikke plads til at vise mere end 400-500 værker fra sin samling på 3.500 malerier og skulpturer, skriver New York Times.
Derfor sælger man ud af de kunstgenstande, man ikke tidligere har vist og ikke påtænker at vise fremover. Andre værker afhændes via gallerier og såkaldte tavse auktioner. msk

Kaffe og musik - to go
*Kaffekæden Starbucks er gået sammen med Hewlett-Packard om at lancere en butiks-service, der skal tillade kunder at downloade musik og brænde cd’er på den tid, det tager at drikke en kop kaffe, skriver Rolling Stone.
Flere pladeselskaber har allerede tegnet licenskontrakter med Starbucks nye musiktjeneste, der inkluderer mere end 250.000 sange, varierende fra Britney Spears til Ray Charles. I løbet af et par år vil Hewlett-Packard således møblere i nærheden af 2.500 kaffefilialer med computere, cd-brændere og printere. Prislejet er på niveau med Apples iTunes-tjeneste. Minimumsgrænsen ligger ved fem sange for knap syv dollar, mens et helt album vil gå for cirka 13 dollar.
Den første kaffe og musik-bar åbner i Santa Monica i Californien i dag. msk

Fra Nirvana til Hole
*I månederne før han skød sig selv, overvejede grungelegenden Kurt Cobain at melde sig ud af Nirvana for at indlede et musikalsk samarbejde med hustruen Courtney Love.
Det fremgår af et tidligere upubliceret interview i det britiske musikmagasin Uncut, som i forbindelse med tiårsdagen for Cobains selvmord trykkes i næste uge, oplyser Reuters.
Interviewet fandt sted otte måneder før selvmordet. Heri afslørede Cobain, at han følte et stærkere musikalsk slægtskab med Loves band Hole, end med andre musikere.
»Hvis jeg skal være ærlig, vil jeg hellere bare stoppe i mit eget band og blive medlem af Hole,« skal Cobain have sagt. »Når jeg spiller med dem, er der en kobling, som er lidt stærkere end med nogen andre jeg nogensinde har spillet med,« tilføjede han.
Nirvanas overlevende medlemmer, David Grohl og Krist Novoselic, har efter frontfigurens død stået i vanskeligt forhold til enken Love.
Flere gange har retten måttet mægle parterne imellem i stridigheder om bandets musikalske arv. msk

Kortest muligt
*Børnefilm Den danske instruktør Linda Krogsøe Holmbergs første spillefilm Tæl til 100 blev på den Internationale Børne- og ungdomsfestival i Malmø, BUFF 2004, kåret til bedste film. Med prisen fulgte 50.000 kroner. msk

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu