Læsetid: 1 min.

Pritzker-prisen til Zaha Hadid

24. marts 2004

*Den engelsk-libanesiske arkitekt Zaha Hadid, der er født i Bagdad, er som den første kvinde nogensinde, blevet tildelt arkitekturens svar på en Oscar – Pritzker Architecture Prize – på 100.000 dollar. Dermed er hun endegyldigt blevet optaget i den internationale arkitekturelite og sidestillet med sine mandlige kolleger. Hadids meritliste er lang. Hun er uddannet ved den legendariske Architectural Association School i London, og har sat sin signatur på flere omtalte byggeprojekter – herhjemme den nye tilbygning til Ordrupgaard, der er under opføring.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her