Læsetid: 2 min.

Reality-tjek

5. marts 2004

Spot
Nøjagtig en uge for åben skærm blev det til. Så kunne den arabiske verden ikke længere tåle synet af Big Brother, der ellers har turneret globen med stor succes siden 1999.
Foranlediget af demonstrationer i Bahrains gader, måtte den saudiarabiske tv-station MBC 2 således i denne uge sætte en stopper for den arabiske fortolkning af konceptet, der i de kredse anklages for at være i strid med islamiske værdier. Studiet blev nedlagt og programmet udsat på ubestemt tid.
Årsagen var, at demonstranterne fandt programmet, hvor unge mænd og kvinder bor sammen uden at være gift, uanstændigt.
Den arabiske version af reality-konceptet var ellers tillempet for at honorere de gængse værdinormer. Således havde mænd og kvinder separate soverum, ligesom der forefandtes et særskilt rum indrettet til bøn. Desuden var der ingen kameraer på badeværelset. Ikke desto mindre var interaktionen mellem deltagerne på de relativt få kvadratmeter for hård kost for seerne, og MBC-producenterne må nu se sig om efter et nyt land at filme i eller helt opgive satsningen.

I Danmark er vi imidlertid ikke så sarte. Her ville scenariet snarere udspille sig i form af en demonstration over, at kameraerne i brusekabinen blev taget ned. Vi vil have maksimal eksponering og minimal blufærdighed – og gerne lidt lir under dynen deltagerne imellem. Da Gitte eks-Stallone i sin tid gjorde sin mildest talt umiddelbare entré i huset, og Mogens Hansen tog bladet fra munden i boblebadet, kunne ej heller undertegnede dy sig for fristelsen til at tabe underkæben i en blanding af forargelse og fryd.
Men også herhjemme er det tidligere så populære reality-program faldet i graderne. Således så kun 86.000 seere med, da TvDanmark 2 i denne uge lancerede det seneste forsøg på at forny det udpinte koncept, Big Brother Reality All Stars. Og det er det laveste nogensinde til en premiere.
For den ikke-kyndige læser, refererer All Stars til en forsamling af tidligere såkaldte reality-stjerner fra andre tv-stationer – det vil sige almindelige danskere, der i forvejen er blevet opgraderet til kändisser af mediet. I denne ombæring er det blandt andre psykoterapeuten Carl-Mar Møller og Lars Lang fra Robinson på TV 2, der dyster om de 250.000 kroner, som er stillet vinderen i udsigt.
Denne gang har deltagerne desuden modtaget et særligt kvalifikationstillæg på 50.ooo kroner alene for at deltage – uagtet om de bliver i huset i en uge eller en måned. Man er vel kendt.

*TvDanmark 2. Big Brother Reality Allstars 20.oo

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her