Læsetid: 1 min.

Teatret til debat

Hvordan kan der skabes kunstnerisk fine forestillinger, selv om økonomien er stram?
27. marts 2004

Teater
For andet år i træk markeres den internationale teaterdag i Danmark. Et blandet panel af politikere og teaterfolk mødes søndag for at diskutere, hvordan man skaber de bedste rammer for hovedstadens mange forskellige teatre. Mødet bliver afholdt på Teatermuseet i Hofteatret på Christiansborg. Der vil være gratis adgang. Ulla Strømberg, museumsdirektør fra Hofteatret, som skal være ordstyrer på mødet, fortæller, at interessen var stor, da Hofteatret holdt et tilsvarende møde sidste år:
»Det var en forrygende succes. Salen var fyldt til bristepunktet med skuespillere,« siger hun. Hun forventer, at der igen i år vil være mange fra teatermiljøet, som vil blande sig i debatten. Som der står i invitationen til mødet, »har den seneste tid været hård for en lang række københavnske teatre, men alligevel har mange formået at skabe meget fine forestillinger.« Der er derfor lagt op til, at man i debatpanelet skal diskutere, hvordan de økonomiske rammer og strukturer skal være i fremtiden. Ulla Strømberg forventer, at diskussionen kommer til at handle om, hvorvidt de københavnske teatre skal organiseres gennem en stor mastodont, eller om der også skal være plads til de mindre teatre. Spørgsmålet om, hvorvidt strukturen skal tilgodese de traditionsbundne teatre, eller om strukturen overvejende skal favorisere det mere eksperimenterende teater, vil også blive debatteret.
»Vi skal diskutere, hvordan man forener så forskellige størrelser som teatrene Kaleidoskop, Betty Nansen og Rialto« siger Ulla Strømberg.
Som repræsentant for landspolitikerne deltager folketingsmedlem Jytte Andersen (S). Fra Københavns Borgerrepræsentation deltager Leslei Arentoft (V), og Jens Kjær Christensen (EL). Derudover deltager teaterleder på Betty Nansen Teatret, Henrik Hartmann, formand for Dansk Skuespillerforbund, Henrik Petersen, Simon K. Boberg, som er medlem af ledelsen af teatret plan-B samt og Martin Tulinius, teaterleder for Kaleidoskop.
»Det er helt bevidst, at vi har inviteret både skuespillere, lands- og kommunalpolitikere. Teaterfolk og politikere må snarest finde nogle strukturer, hvor kunsten og det eksperimenterende teater kan florere,« siger Ulla Strømberg.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her