Læsetid: 1 min.

Unge frygter Tørnæs’ skole

Af frygt for næste års reformerede gymnasium søger flere unge ind på den gamle ordning i år
13. marts 2004

På mandag skal de ældste folkeskoleelever landet over afgive deres fremtidige uddannelsesønsker. Allerede inden tallene er gjort op, påpeger Gymnasieskolernes Lærerforening, GL, på baggrund af meldinger fra flere gymnasier, at der kan blive rekordstor søgning til gymnasiet efter sommerferien 2004.
Foreningen mener, de unge søger ind nu direkte fra 9. klasse – frem for at vælge 10. klasse eller efterskole – fordi de frygter undervisningsminister Ulla Tørnæs’ gymnasiereform, der fra august 2005 vil ændre gymnasiet radikalt: »Mange gymnasier mærker en stor interesse for det ’klassiske gymnasium,’ blandt andet den sproglige linje. Jeg tror, der kommer ekstraordinært stor søgning til studiestart efter sommerferien, og så får vi et slip næste år,« siger Gorm Leschly, formand for GL.

Rektorer bekræfter
Også formanden for Rektorforeningen Peter Kuhlmann har fået en melding om unge, der ikke tør vente med at søge ind til august 2005. Han mener dog ikke, at prognosen er sikker nok til at han vil gisne om forklaringen.
GL mener de unge vælger ud fra filosofien: Vi ved, hvad vi har, men ikke hvad vi får. Mange unge frygter angiveligt fremtidens gymnasium, hvor de er tvangsindlagt til fysik. Men de ved ikke, at de også skal have fysik i naturfag, der allerede i dag er en del af gymnasiet. Resultatet af uvidenheden kan blive, at fremtidens gymnasium, bliver skudt i gang som lidt af en fuser i 2005. Det både ærgrer og irriterer Gorm Leschly.
»Det er særligt ministeriet, der har forsømt at orientere ordentligt. Der er ikke lavet ordentligt brugerorienteret materiale, som skolerne kan bruge i deres oplysning og vejledning,« siger han.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her