Læsetid: 2 min.

Sig ikke f-ordet

Indiske it-arbejdere forsøger at organisere sig uden at nævne ordet fagforening
1. april 2004

Fagligt
En kvart million indere arbejder i callcentre og virksomheder, som varetager service- og kontorfunktioner for store selskaber i USA og Europa. Men der er ingen fagforening til at varetage deres interesser, for den slags er tabu.
Det fortæller S.M. Govindarajan, der er marketing-chef i afdelingen for Business Process Outsourcing i den store indiske it-koncern Sterling Infotech Limited. Hr. Govindarajan er samtidig det nærmeste, man kommer en fagforeningsaktivist i den sydindiske outsourcing-branche.
»Hvis man taler til it-folk om fagforening, bliver de bange. Så vi kan ikke bruge det ord. Du vil ikke finde én fagforening i nogen af it-virksomhederne,« siger han.
»Så hvad vi er ved at opbygge er et ’forum’ for it-professionelle. Et selskab ligesom andre professioner har deres selskaber. Vi må skabe tillid til, at dette ikke er en fagforening,« siger Govindarajan.
Bestræbelsen har været i gang siden 2000, hvor de første hundreder samledes. I Chennai arbejder S.M. Govindarajan på at samle en afdeling, og målet er at nå 25.000 medlemmer næste år.
Problemet med at gennemføre organiseringen ligger i branchens natur. Som en aktivist i Bangalore siger: »Vi arbejder jo alle sammen hele tiden.«
Govindarajan fortæller, at foraene skal tjene som rådgivnings- og service-organ.
»Vi skal kunne forbedre medlemmernes viden og kunnen, yde service i form af f.eks. sprogkurser, give juridisk og medicinsk bistand, organisere gruppeforsikringer.«
– I vil ikke være forhandlingspart over for arbejdsgiverne i f.eks. lønspørgsmål?
»Nej, nej. Ved at dygtiggøre medlemmerne vil vi i stedet gøre dem i stand til at opnå en bedre løn. Vi arbejder på at opstille vejledende lønniveauer i branchen,« siger Govindarajan og minder om, at lønningerne i it-sektoren grundlæggende er højere end i industrien.
– Hvordan ser arbejdsgiverne på jeres aktiviteter?
»Selskaberne byder vores initiativ velkommen, så længe det ikke kaldes en fagforening. Vi har også virksomheder som medlemmer.«
Govindarajan har netop været i USA og der noteret fagforeningsfolks vrede over udflytningen af amerikanske arbejdspladser. Der arbejdes direkte på at forbyde udflytningen ved lov.
– Stjæler I deres job?
»Altså, hvis den amerikanske økonomi skal forbedres, er virksomhederne nødt til at outsource. De udflytter de trivielle job, som det er dyrt at få udført i USA. Ved at gøre det kan en virksomhed overføre medarbejdere til de afdelinger, der fokuserer på virksomhedens kernekompetencer. Det er måden, de kan klare sig på,« mener Govindarajan, der ikke frygter, at f.eks. Kina skal overtage markedet fra Indien.
»Nogle siger, at Kina vil overhale os om fem år. Men om fem år vil Indien være meget mere avanceret end i dag. Vi vil have vundet mere teknisk kunnen og større ekspertise. Om fem år er Indien ti gange længere fremme og stadig med et forspring til Kina,« siger den faglige aktivist og marketingchef i den nye indiske it-økonomi.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu