Læsetid: 2 min.

Forsvaret støver af

Slut med at gå fra brandslukning til brandslukning. Forsvaret vil gerne undgå dårlig omtale og gøre noget ved oberst-Hackel-imaget. Derfor sagde forsvaret ja til at medvirke i dokumentarfilmen ’K-notatet’
22. april 2004

Forsvaret har været for dårlige til at kommunikere med pressen og fortælle om deres arbejde.
Og når forsvaret er røget ud i en mediestorm, har de har haft svært ved at undgå den dårlige omtale, simpelthen fordi de ikke har været ordentligt forberedt på det.
Det indrømmer chefen for Presse- og Informationssektionen i Forsvarskommandoen, oberstløjtnant Hans-Christian Mathiesen, og det er baggrunden for, at forsvaret blandt andet sagde ja til at medvirke i dokumentarfilmen K-notatet, der blev vist på DR1 i går aftes. En dokumentarfilm, der går helt tæt på topfolk i forsvaret og for første gang viser, hvordan dagligdagen ser ud indenfor Forsvarskommandoens mure i Vedbæk.
»Det er jo noget pjat, at den, der lever skjult, lever godt. Og vi har nok vandret fra brandslukning til brandslukning på kommunikationsområdet i forsvaret. Tidligere har man simpelthen ikke sat tilstrækkelige ressourcer af til at fortælle omverden og pressen om, hvad vi laver, og derfor er det endt med dårlig omtale,« siger Hans-Christian Mathiesen.
Omstillingen har været i gang i nogle år. Tidligere tiders pressestrategi i forsvaret er ikke længere nok til vore dages behov, erkender Hans-Christian Mathiesen.
»Lige som alle andre, klokker vi i det en gang i mellem, men så må vi jo lære at fortælle om, hvorfor vi har klokket i det. I takt med at forsvaret professionaliseres, bliver vi nødt til at åbne mere op og fortælle om vores arbejde,« siger han.
Han lægger ikke skjul på, at en af grundene til, at Forsvarskommandoen sagde ja til at medvirke i K-notatet skyldtes et ønske om at pleje forsvarets image. Også selv om det har betydet, at der er kommet sekvenser med i filmen, der gjorde Hans-Christian Mathiesen betænkelig, da han så filmen første gang.
»Filmen handler jo om K-notatet (forsvarets eget bud på fremtidens danske forsvar, red.) og lander på et tidspunkt, hvor der er en politisk diskussion i gang om et nyt forsvarsforlig. Men omvendt kan vi jo ikke bare ville åbenheden, når det er bekvemt for os,« siger Hans Christian Mathisen.
Han mener, at dokumentarfilmen giver et godt indblik i det daglige arbejde i Vedbæk.
»Det har været en positiv oplevelse, og jeg synes, at filmen ganske godt afmystificerer, hvad det er vi går og laver her hos forsvarskommandoen. Vi kommer lidt af med det oberst Hackel-image, der hænger ved forsvaret,« siger Hans-Christian Mathiesen.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu