Læsetid: 4 min.

Homo-sex i Central Park

Roy og Silo er kærester, de går altid i smoking og kom ud af skabet i 1998. De dyrker sex midt i Central Park, uden at det religiøse højre dukker op for at kalde dem syndere
17. april 2004

New York
Slap nu af. Du kan stadigvæk godt gå en tur i Central Park, uden at der er risiko for, at to smoking-klædte fyre river den af på hinanden foran dig og ungerne.
Men der er ingen vej uden om, at to han-pingviner i Central Park Zoo helt åbenlyst er kærester og har været det de sidste seks år.
Man kan se det på den måde, som Roy og Silo gnubber hals, skræpper til hinanden og dyrker sex. (Og lad nu ikke fantasien løbe alt for løbsk. Pingviner har ingen synlige kønsorganer og der er kun beskeden forskel på han og hun. Parringsakten minder lidt om et fuldemands-favntag – for ivrigt, ude af balance og aldeles uelegant på trods af, at det foregår i smoking...)
Roy og Silo gør det endda uden for parringstiden, selvom de ifølge dyrepasser Rob Gramzay næppe føler nogen seksuel nydelse. Den nærliggende forklaring er, at de gør det af kærlighed og for at føle nærhed, mener Rob.
Han var nu alligevel skeptisk i starten, så han besluttede sig for at teste om turteldrengene nu også var monogame, og om det andet køn kunne friste. Af flere omgange lukkede Rob nogle frække pingvin-tøser og enlige hanner ind til Roy og Silo, men de var fuldstændig ligeglade. Og hunnerne lod heller ikke til at være interesserede i dem.
Konklusionen var uundgåelig: Roy og Silo er homoseksuelle pingviner i fast parforhold, full-on gay, og Rob skulle få meget mere af den skuffe.
Der skete nemlig det for nogle år tilbage, at Roy og Silo gik hen og blev ulykkelige. De opførte sig, som om de arbejdede hektisk på at at få en kylling... og blev til sidst så frustrerede, at de lagde en rund sten i reden og skiftedes til at ruge.
Det kunne Rob Gramzay ikke holde til at se på. Han gav dem et befrugtet æg, og kort efter klækkede Tango. Roy og Silo skiftedes til at fodre ham indtil han selv kunne efter knap tre måneder. Han er i dag en fin ung pingvin og har, endnu ikke, vist tegn på at slægte sine fædre på med hensyn til valg af partner. Tango er stadig fri på markedet.

Roy og Silo er nu empty-nesters... Da jeg fornylig besøgte de berømte bøsser, gik de rundt hver for sig, rodede lidt med reden og gjorde hvad chinstrap-pingviner nu gør, når de hænger ud. De så ærvardige og statelige ud. Fuldstændig som et gammelt ægtepar. Der var så heller ingen seksuelle eskapader, mens jeg så på... men der er nok ikke grund til at tro andet end, at Roy og Silo er lykkelige. Og hvis Tango tager sig sammen, bliver de måske snart bedsteforældre.
Man kunne selvfølgelig tro, at nogle af de andre pingviner i Central Park Zoo, for eksempel de konservative, religiøse pingviner, havde følt sig usikre, måske ligefrem truet af Roy og Silos monogame bøssethed.
Det kunne vel tænkes, at de tos unormale opførsel skadede de andre pingviners parforhold og de unge pingviners moral.
Men den sociale reaktion fra de andre pingviner har ifølge Rob Gramzay glimret ved sit fravær. Roy og Silo nyder samme status som de andre par og fungerer gnidningsløst i flokken.
Deres åbenlyse parforhold gennem de sidste seks år, inklusive en del ping-vin-sex i det fri, har ikke givet anledning til frivole eller ligefrem hedonistiske tilstande blandt pingvinerne i Central Park. Det afviser Rob helt kategorisk.
Han har heller ikke kunnet konstatere, at skilsmisse-raten er skudt i vejret; pingviner går fra hinanden i samme tempo, som de altid har gjort. Roy og Silo er bare endnu et pingvin-par af Guds Nåde.
Så måske er der bare meget få religiøse konservative individer blandt pingvinerne i Central Park, eller også har de indset, at Roy og Silos ønske om at være en pingvin-familie som alle andre, ikke har noget med sild at gøre. Og sild er alligevel det vigtigste.
Der er således heller ingen pingviner, der har klager over, at de to bøssers opførsel er »unaturlig« eller »i strid med naturens og Guds lov«. (Det virker under alle omstændigheder helt urimeligt at bebrejde en pingvin, at den tog fejl af kønnet, specielt hvis den har drukket whisky, og det er sent.)
Men biologer har konstateret en lignende adfærd blandt Bonobo-aber, der er voldsomt aktive seksuelt og i øvrigt nært beslægtet med mennesket. Forskerne observerede homosekuelt samkvem blandt begge køn og deres rapport var en del af bevismaterialet, da appelretten i Texas sidste år kendte statens forbud mod homo-sex i strid med grundloven.
Hvis homoseksualitet forekommer naturligt i dyreriget, ovenikøbet hos nært beslægtede aber, er det urimeligt at forbyde og fordømme, hvad der ikke kan afvises at være en helt naturlig drift, var rettens logik. Det peger al forskning blandt homo sapiens i forvejen på.
Så der er ingen vej uden om etikken eller Roy og Silos lykke: lad bryllupsklokkerne ringe i kirken og alle andre steder. Og tag for Guds skyld en smoking på.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu