Læsetid: 1 min.

Mænd kan blive overflødige

23. april 2004

*Sæd fra hannerne plus æg fra hunnerne har altid været opskriften på pattedyrs afkom. Men måske kan hannnerne udelades. Japanske forskere har for første gang skabt et faderløst pattedyr – en mus – ved at kombinere to æg og derved give musen to mødre. Selv om musen er ved godt helbred og endda selv er blevet mor, understreger forskere, at mænd ikke bliver overflødige lige med det samme. Teknikken er besværlig, har en høj fejlprocent og anses af mange for etisk uacceptabel. De japanske forskere arbejder nu på at skabe en faderløs gris.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu