Læsetid: 2 min.

Nye film

30. april 2004


The Prince & Me.
*Bryllupsbidte kongehusgroupies kunne måske fristes til at opsøge denne royale romance om en dansk prins Edvard (Luke Marbly), der falder for en helt almindelig pige (Julia Stiles) under undercover universitetsstudier i Wisconsin. Men selv den mest monarkotiserede tilskuer burde gå død i denne utroværdige sødsuppe, der bruger evigheder på at fortælle sin fuldstændigt forudsigelige historie uden genrens påkrævede charme og sjov. Filmens bedste sekvenser er blandt græsslåmasskineracende ’rigtige mennesker’ i hillbillyland, der ikke er meget til Kierkegaard, Bohr og H.C. Andersen, men synes, at landsmænd som Lars Ulrik og Helena Christensen burde give supermagtstatus. Desværre er vi mest fanget i kedelige optrin i collegeregi og siden i et Hollywoodskabt Danmark med en blanding af København og Prag. Der er ikke meget kemi mellem ungdomsfilmsveteranen Stiles (Save the Last Dance) og den mere ukendte brite i centrum, og der er ingen formildende bifigurer til at tage luften af manuskriptets hang til Shakespearske paralleller. Som en amerikansk kritiker har formuleret det: Something’s rotten in Denmark: this movie. Hvis ikke der var bryllup i maj, var den her nok røget direkte på video. Novrup

The Prince & Me. Instruktion: Martha Coolidge. Manus: Jack Amiel, Michael Begler og Katherine Fugate. Amerikansk. (Premiere i Palads og CinemaxX i Kbh. samt en række andre biografer landet over)

Starsky & Hutch
*Politi-tv-serien om de to strømere Starsky og Hutch er et stykke 70’er-kultur, som de fleste, der har set den, kan huske. Nu har den fået en Hollywood-overhaling af den slags, hvor det hele bliver serveret med kærlighed til forlægget, men også med tungen forsvarligt placeret i kinden. Starsky og Hutch er to væsensforskellige undercover-strømere, som bliver tvunget til at være makkere og ender med at optrevle en større narkohandel. Vi er i San Fransisco i de glade 70’ere, og hvor David Starsky (Ben Stiller) er den overgearede, anspændte og lidt kiksede type, som ikke gør mange ting rigtigt – Ken Hutchinson (Owen Wilson) er en dameglad flegmatiker, der ikke betænker sig for at pleje omgang med mere lyssky typer. Men de viser sig faktisk at være gode sammen, og på nær et par eklatante og pinlige brølere lykkes det dem at komme afsløre filmens überskurk (Vince Vaughn).
Stiller og Wilson har spillet sammen før og står godt sammen med deres klart definerede, komiske karakterer, der måske ikke hører til i den nyskabende ende af skalaen, men fungerer upåklageligt. Det er svært at forestille sig en film uden dem, selv om rapperen Snoop Dogg, der spiller pimp-informanten Huggy Bear, indimellem truer med at stjæle billedet. Instruktøren, Todd Phillips (bl.a. Road Trip), har styr på både action, komik og de glittede 70ere med striksweatere, pailletter og disco – en discoduel mellem Starsky og en lokal freak er forrygende. Kan være, at Starsky & Hutch er lidt for lang, men man morer man sig storartet det meste af tiden. CMC

Starsky & Hutch. Instruktion: Todd Phillips. Manuskript: John O'Brien, Scot Armstrong og Todd Phillips. Amerikansk (En hulens masse biografer landet over)

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu