Læsetid: 2 min.

Overblik

1. april 2004

Joseph Beuys’ plakater udstilles
*I sommeren 2003 købte Dansk Plakatmuseum 108
Joseph Beuys-plakater af den tyske forlægger og plakatkunstner Klaus Staeck til en særdeles favorabel pris. Det er denne samling, som Dansk Plakatmuseum udstiller fra 3. april til 6. juni. Joseph Beuys (foto) var foruden verdensberømt kunstner blandt andet professor ved Kunstakademiet i Düsseldorf, og rejste flere gange til Danmark for at samarbejde med Eks. Skolen. Idéhistorikeren Lars Morell har tilrettelagt udstillingen, og begået bogen Joseph Beuys og Danmark 1963-1970. www.plakatmuseum.dk

En sms fra Edvard Munch
*Den norske kunstmaler Edvard Munch skrev i et fremsigtet øjeblik et udkast til et brev til kollegaen Jens Ferdinand Willumsen. Det lyder således: Kjære Willumsen. Havde jeg været i Besiddelse af det ennu ikke opfundne lille Fjærntelefonapparat som man går med i Lommen havde De for længe siden faaet en Meddelelse fra mig. Jeg haaber at træffe Dem naar jeg engang reiser gjennem Kjøbenhavn – Hjertelige Hilsener Deres hengivne Edvard Munch.
»Brevudkastet er ikke dateret, men ud fra det øvrige indhold kan vi konstatere, at det er fra 1923, da Willumsen havde en seperatudstilling i Kristiania det år,« siger forskningsbibliotekar ved Munch Museet i Oslo ifølge Dagbladet Børsen. »Vi ved ikke, om en variant af brevet blev sendt, og om det indeholdt disse linjer om ’lommetelefonen’«.

Wegner fylder 90 år
*I anledning af Hans J. Wegners 90 års fødselsdag i morgen, åbner KLASSIK – Moderne Møbelkunst i Bredgade i København særudstillingen 90 Wegner-møbler. Udstillingen består af et bredt udpluk af møbler fra hele Wegners produktion, der blandt andet omfatter mere end 500 stole. Til 24. maj.msk

Forladt hospital
*Efter fire uger med faldende seertal har det amerikanske netværk ABC valgt at flytte Stephen Kings version af Riget fra prime time til sent torsdag aften, skriver CNN.
Trods en lovende start er det ikke lykkedes serien at bide sig fast i amerikanerne. Siden premieren den 3. marts har 57 procent af seerne således valgt at zappe bort fra den store satsning Kingdom Hospital, der bygger på såvel det Trier’ske forlæg som Kings egne erfaringer med hospitalsvæsnet.
Danske seere får mulighed for at fælde deres dom over den amerikanske remake til sommer, hvor The Kingdom bliver vist på TV3.

Natsværmere i tusindvis
*Flere og flere københavnere finder i disse dage vej til biografernes mørke. Halvvejs i årets Natfilmfestival er der allerede solgt 13.500 billetter. Det er især The Cremaster Cycle, opkaldt efter den ukontrollable muskel, der regulerer mandens testikler i forhold til ydre stimuli, der har udløst publikumsstorm. Natfilmfestivalen slutter i hovedstaden den 4. april, hvorefter filmene rykker til Jylland til den 11. april.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her