Læsetid: 2 min.

OVERBLIK - KULTUR

28. april 2004


Museum i Mussolini-bolig
*Den fascistiske diktator Benito Mussolinis tidligere residens i Rom bliver hjemsted for et nyt museum til minde om de italienske ofre for holocaust, meddeler Reuters.Museet vil rumme audiovisuelt materiale og interaktive udstillinger om den skæbne jøderne i Rom led under Anden Verdenskrig. Roms borgmester, Walter Veltroni oplyste, ifølge italienske medier tirsdag, at museet vil blive opført, hvor Mussolinis Villa Torlonia lå.
»Det er et sted, som har en symbolsk værdi og er af stor betydning for historien om det jødiske martyrium i vores by,« sagde han. Mussolinis antisemitiske love i 1938 resulterede i, at omkring 7.000 italienske jøder blev sendt i koncentrationslejre i Nazityskland. Heraf boede over 2.000 i Rom og kun 100 af disse vendte tilbage i live. msk

Henning Carlsen er tilbage
*Instruktøren Henning Carlsen har kastet sig ud i arbejdet med en ny dansk spillefilm med titlen Springet. Der er tale om et hverdagsdrama spundet op om to parallelle historier, som foregår med 30 års interval, meddeler Ritzau.
Optagelserne indledes i København 28. maj og videreføres i Fåborg og Svenborg. Filmen, med Michael Birkkjær, Peter Steen, Susanne Storm, Asger Reher og Lars Lunøe på rollelisten, har forventet biografpremiere næste forår.
Den 76-årige Henning Carlsen opnåede international anerkendelse med filmatiseringen af Knut Hamsuns Sult i 1966, der udkom i en dvd-udgave op til jul med Paul Austers essay om romanen samt en samtale mellem Auster og Knut Hamsuns barnebarn Regine. Senest har han begået den romantiske komedie I wonder who’s kissing you know fra 1998. msk

Rettelse
*Under redaktionens bearbejdelse af Klaus Rifbjergs nekrolog over forlagsredaktøren Vagn Grosen i gårsdagens avis, kom der til at stå ’grå’ smil, hvor der skulle have stået ’skrå’ smil. Desuden har et h fejlagtigt sneget sig ind i forfatteren Günter Grass’ fornavn i nekrologens omtale af ham. Vi beklager. red.

Kortest muligt
*Nærværende natradio Fra 1. maj udvider Danmarks Natradio på P3 og P4 med en time. Desuden får DRS faste stemme i natten, Søren Thule Milkær selskab af Henrik Kalsbøll. Sammen skal de levere musik og anekdoter til de danskere, der af forskellige årsager er vågne i de små timer.

*Picasso-foredrag Den britisk-palæstinensiske kunstner Mona Hatoum, der modtog Sonningprisen for nylig, holder foredrag på Arken med titlen Kan man altid kende en Picasso? i dag kl. 17.30. Hun afrunder med en omvisning af Picasso-udstillingen.

*Bestseller DR2’s litteraturmagasin var med til åbningen af poesifestivalen Kineserne kommer og stiller i aften kl. 21.30 ind på den kinesiske lyrik og den mongolske ALOA-vinder Galsan Tschinag. Desuden indslag med den tyske forfatter Judith Hermann og Bjarne Reuter. Pia Tafdrup er ugens forfatter.msk

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her