Læsetid: 2 min.

Fra skadestuens døgnrapport

24. april 2004

Rapport
Journaludtog A: pt. William Shakespeare, klager over diffust ondt i eftermælet. En vis A. Paulin skulle være det aktive patogen. Pt. mener på den anden side at have været udsat for lignende traumer tidligere og har en vis rutine. En klassisk, professionel patient med sygdomsindsigt.
Obj.: orienteret i tid og sted. Svarer adækvat. Klagerne må vist tages alvorligt.
Ordination: noget beroligende.
Handlingsplan for evt. indlæggelse på gerontologisk: den knapt 500-årige undersøges for forbløffende aequilibrium et composio mentis. (obs. emne for artikel i ugeskriftet ? )
Journaludtog B: pt., Anders Paulin, efter eget udsagn sceneinstruktør (hvad er det ?? må spørge Belinda-pigen, når jeg kommer hjem) fremviser rodet tankegang m. idémylder, svigtende kontrol og en påfaldende tendens t. intellektuel ekshibitionisme, namedropping og uopfordret belæring af omgivelserne. Er efter tjek m. vagthavende på station 2 tidligere sigtet for forulempelse af navngivne Leif Panduro, Ödon von Horvath og Gotthold Ephraim Lessing. Obs.: vaneforbryderiske træk?
Obj.: uformuleret moralsk tankeunderskov forklædt som idiosynkrasier og kynisme. Spørger mig, om jeg nyder min kittelforklædte magt. Obs.: paranoia og klassiske autoritetsproblemer, måske et sent ødipalt opgør?
Det tilkaldte psykiatriske tilsyn bedømmer pt. som ufarlig, om end trættende for sine omgivelser, han hjemsendes.
Til Sverige, vistnok.
Journaludtog C: pt. X., indbragt af Falck efter en teaterforestilling. Pt. hævder at have været offer for et eksperiment til undersøgelse af offerrollen. Efter sigende indespærret under falske forudsætninger i to timer og tre kvarter i en gammel maskinhal og udsat for usammenhængende forestillinger og syner, der minder ham om alt, hvad han havde læst
om tresserne, tilsat det værste fra dét junk-tv, hans nabo ser.
Pt. liver dog noget op, da han fortæller om en ældre skuespiller, der reciterede noget formidabelt, vistnok beton-tysk. (spørge Belinda).
Obj.: indledningsvist konfus, leder efter noget, han kalder ’meningen’; påvirkningen dog tydeligtvis v. at klinge af.
Pt.s kone, der oplyser at hun har ventet på sin mand i den åbne bar, mens eksperimentet stod på, virker anderledes utraumatiseret og bedømmes som fuldt ansvarlig for hjemtransporten. Hjemsendes.
Journaludtog D: pt. (teateranmelder af profession – farlig verden, åbenbart) fjern, svær at kontakte, virker træt og modløs, i perioder opfarende og anklagende. Klager over luftmangel og perpetuelle deja vues.
Obj.: upåfaldende, kommer sig efter nasal ilt i 10 minutter og hjemsendes i relativt velbefindende. Mumler, da hun går, noget om at der dog er et liv efter Anders Paulin (var det ikke ham, jeg tilkaldte psykiatrisk tilsyn til? skulle måske have kaldt terrorbekæmpelsen i stedet? er det FET el. PET ?)

Overhørte et par englændere i venteværelset:
Longing for Shakespeare too, were you ?
You bet. It was The Rocky Horror Show without the music!
På vej hjem mødte jeg overlægen, som tilbød mig to billetter til Det Kongelige Teaters nye opsætning af En skærsommernatsdrøm, vistnok en teaterversion med indlagt hjemmevideo af en Woody Allen-film. Tryglede og bad om hellere at få skadestuevagten nytårsaften.

*En skærsommernatsdrøm delvist af Shakespeare (m. lån fra Heiner Müller, Erich Fromm, Herbert Marcuse o.a..). Instr.: Anders Paulin. Ovs.: Niels Brunse. Prod.design: Joachim Hamou. Billedproducent: Tobias Henius. Fotograf: Thomas Tegner Ellested. Tapre medvirkende: Benedikte Hansen, Peter Gilsfort, Morten Suurballe, Helle Fagralid, Nicolas Bro, Maria Rossing, Nicolai Dahl Hamilton. Aksel Erhardsen, Anders Mossling o.a. Det Kongelige Teater, Turbinehallerne t

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu