Læsetid: 2 min.

Tv om virkeligheden

14. april 2004

Spot
For ikke så længe siden var jeg til en større tv-festivitas. I garderobekøen kunne man hilse på både den ene og den anden tv-kendis – som desværre ikke befandt sig i samme situation af genkendelsens glæde som jeg selv. Men heldigvis var køen også bestrøet med tv-arbejdsmænd, der ikke er kendte men derimod anerkendte.
En af dem, der gav et skulderklap fra fortiden var DR-journalist Poul Erik-Heilbuth, der har været dokumentarist i så mange år, at han brugte tiden der i køen på at glæde sig over, at nu måtte det snart være ungdommens tur.

For nogle år siden var jeg researcher på et af Heilbuths tv-projekter. Jeg skriver med vilje ikke tv-program, for det blev aldrig til tv. Jeg sad ellers en lang sommer og missede ud mellem lamellerne på 5. sal i TV-Byen. Da jeg afleverede min researchmappe replicerede Heilbuth med et tørt: »Ingen er forpligtet ud over sine evner.« Den tygger jeg så stadig på.
Projektet handlede såmænd bare om at vi ville afsløre, hvorvidt Saddam Hussein havde masseødelæggelsesvåben.
Det kunne man godt få nogle ambassadører i nabostaterne til at sige, at han havde. Der var også flere amerikanske våbeneksperter, der var ret sikre. Men også dengang var der lige problemet med Saddam selv. Han var faktisk ret umeddelsom. Vi skrev ellers flere pæne breve til ham og lagde beskeder på ambassadens telefonsvarer. Han ringede sgu aldrig tilbage. Og nu kan han jo ikke.

I aften demonstrerer Poul Erik-Heilbuth sine evner som tilrettelægger i programmet Den dyre støtte. Her kan du møde en afrikansk bonde, der forsøger at tjene penge på mælken fra sine tre køer.
Det er ret svært. For nede i den lokale sælges runde dåser med mælkepulver fra Arla, der er godt spædet op med millioner af støttekroner fra EU.
Tænk sig: Det er prime-time. Og det handler ikke om boligindretning, madlavning – eller pseudo-overlevelse i en konstrueret ramme. Det handler om virkeligheden. Prøv det.

*DR1: Kl. 20.00 – Den dyre støtte – tør vi betale prisen?

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu